• 0

Κωσταντινούπολη

Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη

Οργανώστε ένα μοναδικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη.Η Κωνσταντινούπολη μπορεί να μην είναι η πρωτεύουσα της Τουρκίας, αλλά είναι η μεγαλύτερη πόλη και το οικονομικό-πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Μάλιστα, είναι η μόνη πόλη στον κόσμο που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο Ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία και είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία ελληνική πόλη, το Βυζάντιο.

Είναι γνωστό, πως διαθέτει μεγάλο ιστορικό υπόβαθρο, προσελκύοντας αμέτρητους τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να την γνωρίσουν από κοντά.

Λιγα λόγια…

Ευρέως γνωστή είναι η Αγία Σοφία ή αλλιώς ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας. Αποτελεί ενα θρησκευτικό μνημείο και αναπόσπαστο κομμάτι της ορθοδοξίας. Ωστόσο, αργότερα μετατράπηκε σε ισλαμικό τέμενος και σήμερα έχει γίνει ένα απ΄ τα πιο επισκέψιμα μουσεία παγκοσμίος. Εξίσου απαραίτητη είναι μια επίσκεψη στο Μπλέ Τζαμί, που θεωρείται το μεγαλύτερο και ομορφότερο τζάμι στην Κωνσταντινούπολη. Κατατάσσεται ως ένα από τα κορυφαία αριστουργήματα της Ισλαμικής αρχιτεκτονικής παγκοσμίως.

Επιπροσθέτως η πόλη αύτη συνδιάζει το παραδοσιακό στοιχείο με το μοντέρνο, καθώς ο επισκέπτης συναντά ουρανοξύστες, εμπορικά κέντα για απολαυστικά ψώνια, designer μπουτίκ και πολυτελέστατα ξενοδοχεία. Φημισμένο είναι το Istanbul Akvatyum, το οποίο έιναι το πρώτο και μεγαλύτερο ενυδρείο στην Ευρώπη. Βρίσκεται στο Forum Instabul Shopping Mall, κοντά στο κέντρο της Πόλης. Παράλληλα, αφού βρεθείτε στο Βόσπορο μην ξεχάσετε να απολαύσετε μια βαρκάδα με το παραδοσιακό ξύλινο καίκι. Επιπλέον, αλησμόνητες είναι οι βόλτες στην γέφυρα του Γαλατά, που είναι απ’ τις πιο ιστορικές περιοχές της πόλης και μια περιοχή που θυμίζει ιδιαίτερα το ελληνικό στοιχείο.

 

Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη

Καλή διασκέδαση! 

Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη

Επιλέξτε ένα από τα Πακέτα που σας ταιριάζει!

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Χρήσιμες πληροφορίες…

Εκτός απ΄ όλα αυτά, η Κωνσταντινούπολη φημίζεται για την γευστική κουζίνα της.Μερικά από τα πιο γνωστά τοπικά φαγητά που δοκιμάζουν οι τουρίστες είναι το gozleme, η τούρκικη κρέπα, το borek και αγαπημένο γλύκισμα είναι το λουκούμι. Δεν μπορεί να παραληφθεί πως η διασκέδαση βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, εφόσον υπάρχουν αμέτρητα bar και clubs που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Συνοψίζοντας, αυτός ο προορισμός αφήνει σε όλους μια όμορφη ανάμνηση.


Total: 2 tours .    Showing 1 - 2 view all

Search for Tour

Not what you're looking for? Try your search again

Loading Maps
View
Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
My Location Fullscreen
✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!