• 0

Βουδαπέστη

Ταξίδι στη Βουδαπέστη

Ετοιμάζετε για ταξίδι στη Βουδαπέστη ; Πρόκειται για μια πραγματική ευκαιρία να γνωρίσετε το σλάβικο πολιτισμό, να γευτείτε την εξαιρετική ουγγρική κουζίνα και να διασκεδάσετε. Είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και αποτελείται από δύο πόλεις (από το 1873), την Βούδα και την Πέστη, που ενώνονται μεταξύ τους με τις γέφυρες του Δούναβη, ο οποίος χωρίζει τις δυο πόλεις. Με πλούσια ιστορία και το νεογοτθικό ρυθμό να είναι διακριτός σε όλη την πόλη, μια νέα εμπειρία που δε θα ξεχάσετε ποτέ, ξεδιπλώνεται μπροστά σας.

Ταξίδι στη Βουδαπέστη – Ιστορία & Αξιοθέατα

Κατά το ταξίδι στη Βουδαπέστη συνειδητοποιεί κανείς πόσο σημαντική είναι η ιστορία αυτού του τόπου. Έχουν περάσει πολλοί, διαφορετικοί και μεγάλοι πολιτισμοί από την περιοχή. Πρώτοι ήρθαν οι Ρωμαίοι που δημιούργησαν δρόμους, αμφιθέατρα και λουτρά, καθώς επίσης και τα πρώτα σπίτια με θερμαινόμενο δάπεδο. Εάν για κάτι πρέπει να είναι περήφανοι, αυτό θα είναι το Aquincum. Ο καλύτερα διατηρημένος αρχαίος ρωμαϊκός αρχαιολογικός χώρος, που σήμερα αξιοποιείται σαν ανοιχτό μουσείο της πόλης.

Οι Μαγυάροι εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά στην πόλη στο τέλος του 9ου αιώνα και ίδρυσαν το Βασίλειο της Ουγγαρίας. Το 1361 η πόλη ανακηρύσσεται πρωτεύουσα και η Βούδα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην πολιτιστική ανάπτυξη.

Κατά την Αναγέννηση, η Βουδαπέστη υπόκειται μεγάλη επιρροή από το ιταλικό στοιχείο. Το 16ο αιώνα καταλαμβάνεται από τους Τούρκους και είναι η χρονική στιγμή που παύεται ο ρυθμός πολιτισμικής ανάπτυξης τόσων αιώνων. Η πόλη παραδίδεται το 1686 στου Αψβούργους. Τέλος, με την κατάρρευση της Αυστροουγγαρίας το 1918, η Ουγγαρία ανακηρύσσεται αυτόνομο κράτος.

Το στολίδι του Δούναβη

Στη Βουδαπέστη πέρα από τους γραφικούς δρόμους, τα μεγάλα εμπορικά και τα πολυτελή ξενοδοχεία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πλήθος αξιοθέατων.

Πρώτη στάση, το κτίριο του εθνικού Κοινοβουλίου. Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση κτίριο της χώρας, βρίσκεται στις όχθες της Πέστης και εκεί στεγάζονται τα κοσμήματα του βασιλικού στέμματος. Ένα μοναδικό αξιοθέατο, επίσης, είναι η βασιλική του Αγίου Στεφάνου, ιδρυτή της Ουγγαρίας που υψώνεται στα 96 μέτρα και μαζί με τη Βουλή αποτελούν τα δύο ψηλότερα κτίρια της πόλης.

Στη συνέχεια, πρέπει να τονίσουμε τα αμέτρητα μικρά και μεγάλα καφέ της πόλης. Χαρακτηριστικό σημείο εστίασης αποτελεί το καφέ Ζερμπώ. Είναι το πιο φημισμένο και δημοφιλές ζαχαροπλαστείο της Βουδαπέστης και βρίσκεται στην Πέστη στην πλατεία Βέρεσμόρτυ. Είναι κατασκευασμένο σε αρ νουβό αρχιτεκτονική και η διακόσμηση και η αύρα του θα σας καθηλώσουν.

Κατά το ταξίδι στη Βουδαπέστη δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε το Κάστρο. Είναι το πρώην βασιλικό ανάκτορο και σήμερα φιλοξενούνται εκεί δύο μουσεία και μία βιβλιοθήκη.

Ταξίδι στη Βουδαπέστη

Το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης είναι η Λεωφόρος Αντράσι. Μια περιήγηση που δεν πρέπει να χάσετε. Είναι μήκους δυόμιση χιλιομέτρων και ενώνει τα Ντέακ Φέρεντς με την πλατεία Ηρώων. Επίσης, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρευρεθείτε στην παγκοσμίου φήμης κρατική όπερα της Βουδαπέστης, η οποία έχει φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες παραστάσεις διεθνώς. Κάτω από τη λεωφόρο, εκτείνεται η δεύτερη παλαιότερη γραμμή μετρό στον κόσμο. Η λεωφόρος Αντράσι έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 2002.

Επιλογικά, δεν πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφτείτε τις επτά γέφυρες του Δούναβη. Δύο εκ των επτά είναι οι σημαντικότερες. Η Γέφυρα των Αλυσίδων, που ένωσε το 1849 για πρώτη φορά τη Βούδα με την Πέστη και η Γέφυρα της Ελισάβετ (1903), όπου εκεί βρέθηκε δολοφονημένη η αυτοκράτειρα Ελισάβετ.

Πολυτέλεια δίχως σπατάλη. Αυτή είναι η φράση που χαρακτηρίζει μια εκδρομή στη Βουδαπέστη. Τα πολυτελή καταλύματα και η οικονομική διαμονή κάνουν προσιτό αυτόν τον πανέμορφο προορισμό στις όχθες του Δούναβη. Η εκλεπτυσμένη κουζίνα και η νυχτερινή διασκέδαση στα μπαράκια της πόλης θα κάνουν ακόμα πιο ευχάριστη την επίσκεψή σας στην ουγγρική πρωτεύουσα. Μια ιδανική ευκαιρία είναι μπροστά σας. Προγραμματίστε ένα μοναδικό ταξίδι στη Βουδαπέστη!

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε μέσα σε πέντε ημέρες στη Βουδαπέστη, κάντε κλικ εδώ!

Loading Maps
View
Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
My Location Fullscreen
There are no available hotel for this location, time and/or date you selected.

  Total: No hotel found .    view all

  Search for Hotels

  Not what you're looking for? Try your search again


  Total: 2 tours .    Showing 1 - 2 view all

  Search for Tour

  Not what you're looking for? Try your search again

  There are no available activity for this location, time and/or date you selected.

   Total: No activity found .    view all

   Search for Activity

   Not what you're looking for? Try your search again

   ✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!