• 0

Ρώμη

Ταξίδι στη Ρώμη

Ένα ταξίδι στη Ρώμη θεωρείται εμπειρία ζωής. Η αιώνια πόλη, η πρωτεύουσα της Ιταλίας και το σπίτι του Ιούλιου Καίσαρα και του Μιχαήλ Άγγελου. Μία από τις πόλεις με την πιο πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά στον κόσμο. Η περιήγηση σε αυτή την πόλη θα σας αφήσει άναυδους. Τα γραφικά στενά, τα καλλιτεχνικά αριστουργήματα και η τέλεια αρμονία μεταξύ του σύγχρονου τρόπου ζωής και της αρχαιότητας που σε καθηλώνουν. Είναι μια εμπειρία που σίγουρα θα θυμάστε σε όλη σας τη ζωή.

Ετοιμάζετε ταξίδι στη Ρώμη; Σοφό θα ήταν να ετοιμάσετε κι ένα πρόγραμμα για τα αξιοθέατα, καθώς η πόλη είναι γεμάτη και ο χρόνος πολύτιμος. Η Ρώμη είναι πολύ γνωστή για τις μεγάλες και επιβλητικές πλατείες της. Αρχικά, στο βόρειο τμήμα του κέντρου της πόλης βρίσκεται η Piazza de Popolo. Αυτή η πλατεία χρησιμοποιούταν για εκδηλώσεις και δημόσιες εκτελέσεις, αλλά μετά την τοποθέτηση των αιγυπτιακών λιονταριών το 1810, της δόθηκε άλλη αίγλη. Διαθέτει έναν από τους πιο παλιούς οβελίσκους της Ρώμης. Εκεί βρίσκεται, επίσης, ίσως η σημαντικότερη αναγεννησιακή εκκλησία της Ρώμης που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της ρωμαϊκής τέχνης και αρχιτεκτονικής, η Santa Maria del Popolo. Δεν πρέπει να παραλείψετε να απολαύσετε τη θέα από το Pincio, ένα μπαλκόνι σημείο αναφοράς της πλατείας. Τέλος, εκεί βρίσκεται και η είσοδο της βίλα Μπορτζέσε, το ιδανικό μέρος για πικνίκ, περίπατο ενώ έχει τη λίμνη που προσφέρεται για βαρκάδα.

Ταξίδι στη Ρώμη

Ο πιο διάσημος εμπορικός δρόμος της Ρώμης είναι η via del Corso. Πέρα από τις πάρα πολλές και γνωστές μάρκες που θα δείτε σε μαγαζιά, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν πολλά και ιδιαίτερα κτίρια και γραφικά σοκάκια. Ένα από τα σοκάκια, οδηγεί στα ισπανικά σκαλοπάτια. Αυτή είναι η Piazza de Spagna. Η ισπανική πλατεία της Ρώμης που ονομάστηκε έτσι από το ισπανικό προξενείο του Βατικανού. Τα ισπανικά σκαλιά φτιάχτηκαν γύρω στο 1700 από το Μιχαήλ Άγγελο και ονομάζονται Scalinata di Trinita dei Monti, από το όνομα της εκκλησίας στην οποία οδηγούν. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και το σιντριβάνι του Μπερλίνι, τη Fontana della Barcaccia, ενώ το αξιοπρόσεχτο στην ισπανική πλατεία είναι το σχήμα κλεψύδρας που έχει.

Το πιο διάσημο σιντριβάνι της πόλης είναι η Fontana di Trevi. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να περάσεις μέρα για να καταλάβεις τη συγκλονιστική κατασκευή που έχει πραγματοποιηθεί. Παρόλα αυτά, μη χάσεις την ευκαιρία να περάσεις και ένα από τα βράδια σου, καθώς από το φωταγωγημένο σιντριβάνι τα αγάλματα που το κοσμούν είναι σαν να παίρνουν ζωή. Αν η Ρώμη σου αρέσει πολύ και θέλεις να ξαναέρθεις, τότε πρέπει να ρίξεις ένα κέρμα μέσα στο νερό του σιντριβανιού. Εκεί θα δείτε αμέτρητους τουρίστες να βγάζουν φωτογραφίες, άλλοι να κάνουν ευχές και ίσως είστε τυχεροί και δείτε ζωντανά μια πρόταση γάμου.

Αξιοθέατα

Η Ρώμη είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης. Η ιστορία της πηγαίνει περίπου 3000 χρόνια πίσω. Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο της πόλης είναι το Κολοσσαίο. Υπάρχει στη συγκεκριμένη τοποθεσία εδώ και 2000 χρόνια και αποτελεί το σύμβολο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Πήρε το όνομά του από το Κολοσσιαίο άγαλμα του Νέρωνα που βρισκόταν στην ίδια θέση. Είχε χωρητικότητα περίπου 45 χιλιάδων θέσεων και οι ογδόντα πύλες του βοηθούσαν στο γρήγορο γέμισμα και άδειασμα του χώρου. Η Αρένα έχει δύο πύλες. Η μία ονομάζεται Ζώσης Σαρκός και η άλλη Νεκρική Πύλη. Έμεινε στην ιστορία για τα αιμοχαρή θεάματα που διοργάνωνε η Γερουσία την εποχή της παρακμάζουσας αυτοκρατορίας.

Στη συνέχεια, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε την Αψίδα του Κωνσταντίνου και τη Ρωμαϊκή Αγορά στον Παλατινό Λόφο. Το πρώτο είναι πραγματικό αριστούργημα και βρίσκεται λίγο πιο δίπλα από το Κολοσσαίο. Η Ρωμαϊκή Αγορά βρίσκεται στον Παλατινό Λόφο, έναν από τους 7 λόφους της Ρώμης και μάλιστα ο κεντρικός. Η ιστορία του ξεπερνά σε βάθος χρόνου την ίδρυση της ίδιας της πόλης. Ευρύματα δείχνουν ότι βρίσκεται εκεί περίπου από τη δέκατη χιλιετία προ Χριστού. Εκεί βρίσκεται η εκκλησία San Bonaventura. Η Αγορά βρίσκεται μεταξύ του Κολοσσαίου και του Καπιτόλιου.

Παρακάτω, βρίσκεται η Piazza Venezia. Εκεί υπάρχει το μνημείο του Βικτόριο Μανουέλε του 2ου και για το λόγο αυτό ονομάζεται Βικτοριανό. Το μαρμάρινο αρχιτεκτονικό αριστούργημα χτίστηκε στα τέλη του 1800 και στις αρχές του 1900 περίπου. Εκεί εδράζουν το άγαλμα του βασιλιά που χρειάστηκε 25 χρόνια για να σκαλιστεί, το άγαλμα της Ελευθερίας της πόλης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ταξίδι στη Ρώμη

Σειρά έχε το Καπιτόλιο στην ιδιαίτερη ξενάγηση στην πόλη της Ρώμης. Είναι μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της Ρώμης. Εκεί οδήγησε από μια ιδιαίτερη σκάλα, το Cordonato, που φιλοτεχνήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο. Χρησιμοποιήθηκε με πολλούς τρόπους ανά τους αιώνες, ενώ σήμερα εκεί βρίσκεται το δημαρχείο της πόλης. Η πλατεία έχει ιδιαίτερο σχεδιασμό, καθώς ο Μιχαήλ Άγγελος δίνοντας κλίση στα παράπλευρα κτίρια, δημιούργησε την οφθαλμαπάτη ότι η πλατεία είναι πιο φαρδιά από όσο είναι στην πραγματικότητα.

Το πιο πλούσιο σε ιστορία αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφτείτε είναι το μουσείο του Βατικανό. Το National Geografic τονίζει ότι «για να δεις ό,τι έχει μέσα το Βατικανό, χρειάζεσαι 12 χρόνια χωρίς ύπνο». Στον εξωτερικό χώρο του μουσείου είναι η αυλή της Κουκουνάρας και η χρυσή σφαίρα του Άρνολντ Πομοντόρο. Στο εσωτερικό έχει αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά αγάλματα να κοσμούν τους διαδρόμους.

Διασχίζοντας τον κεντρικό διάδρομο, φτάνετε στην Αυλή του Belvedere. Στην οκταγωνική αυτή αυλή υπάρχουν αγάλματα που θεωρούνται τα πιο σημαντικά της παγκόσμιας ιστορία. Κάποια από αυτά είναι ο Απόλλωνας του Μπελβεντέρε, ο ποτάμιος θεός Άρνος και το Σύμπλεγμα του Λαοκόοντα. Τριγυρνώντας μέσα στο μουσείο του Βατικανού θα αντιληφθείτε το μεγαλοπρεπές δέος που προσδίδουν οι φανταστικές τοιχογραφίες στις οροφές με τα απίθανα μωσαϊκά πατώματα. Και μετά από λίγο, θα είστε στη διασημότερη εκκλησία του κόσμου, την Capella Sistina. Εκεί είναι που το αρχιερατικά συμβούλιου συνεδριάζει για να εκλέξει κάθε φορά τον Πάπα και ο άσπρος καπνός που βγαίνει από την καμινάδα της σηματοδοτεί την επιτυχία της συνεδρίασης.

Ταξίδι στη Ρώμη

Η ιταλική κουζίνα αποτελεί απόλαυση για όσους σχεδιάζουν ταξίδι στη Ρώμη. Τα εκλεπτυσμένα καταστήματα δε θα τα βρείτε στο κέντρο της πόλης αλλά στα τριγύρω στενά και σας τα παρουσιάζουμε. Στη Fontana di Trevi θα μπορέσετε να απολαύσετε είδη φούρνου αλλά και καφέ ή αργότερα το βράδυ ποτό στο L’Antico Fornο. Δίπλα στο Βατικανό μη χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να γευτείτε τα γλυκίσματα που προσφέρει η Gelateria Lemongrass σε εξαιρετικές τιμές. Απέναντι από αυτό το κατάστημα, βρίσκεται το πασίγνωστο Panino diVino που προσφέρει το καλύτερο σάντουιτς στην πόλη σε τιμές ελκυστικές, με πολλές εκπτώσεις και προσφορές.

Ένα μοναδικό ταξίδι στη Ρώμη σας περιμένει! Αν πάλι θέλετε να μάθετε περισσοτερες πληροφορίες  κάντε κλικ εδώ.

Loading Maps
View
Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
My Location Fullscreen
There are no available hotel for this location, time and/or date you selected.

  Total: No hotel found .    view all

  Search for Hotels

  Not what you're looking for? Try your search again


  Total: 3 tours .    Showing 1 - 3 view all

  Search for Tour

  Not what you're looking for? Try your search again

  There are no available activity for this location, time and/or date you selected.

   Total: No activity found .    view all

   Search for Activity

   Not what you're looking for? Try your search again

   ✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!