• 0

Ίος

Διακοπές στην Ίο

Στις Κυκλάδες, θα βρείτε ένα ελληνικό νησί με δύο πρόσωπα: την Ίο της διασκέδασης αλλά και την Ίο του φωτός. Ποια θα διαλέξετε;

Διακοπές στην Ίο .H φήμη της ξεπερνάει τα λόγια: η Ίος σάς προσκαλεί στις παραλίες και τα σοκάκια της Χώρας της, για να διασκεδάσετε στο πιο κεφάτο καλοκαιρινό πάρτι των Κυκλάδων. Μουσική στη διαπασών, χαρούμενες φωνές, όλου του κόσμου οι γλώσσες, χορός, ιδρωμένα κορμιά, σφηνάκια… Κι όλοι γίνονται μια παρέα μέχρι το πρωί. Το άλλο πρόσωπο της Χώρας; Πέρα από τα μπαρ, θα βρείτε κυκλαδίτικα σπίτια, στοές, καφέ, παιδιά στις πλατείες, ασπρισμένα σκαλιά, καλόγουστα μαγαζάκια, εστιατόρια με διεθνή κουζίνα και την Παναγία Γκρεμιώτισσα να επιβλέπει και να προστατεύει. Η Ίος είναι οι διακοπές κεφιού που ονειρευόσασταν το χειμώνα. Ένα ελληνικό νησί, όπου η ξέφρενη διασκέδαση παίρνει σάρκα και οστά. Αλλά είναι και κάτι άλλο πιο βαθύ: η ομορφιά του πρωινού…με φόντο το Αιγαίο… μετά το πάρτι.

 

Αξίζει να δείτε στην Ίο

Το ατέλειωτο πάρτι των Κυκλάδων
Γράφεται σαν το λειτουργικό της Apple: iOS! Και είναι το ίδιο μοναδική, αλλά ακόμη πιο όμορφη. Στην Ίο η διασκέδαση δεν έχει όρια, ούτε σύνορα. Μια μακρόχρονη παράδοση την έχει συνδέσει με την ξέφρενη διασκέδαση και τα καλοκαιρινά πάρτι. Σε αυτές τις διακοπές κεφιού είναι καλεσμένοι νέοι από όλο τον πλανήτη: την Αυστραλία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Αμερική, την Αγγλία, τη Σουηδία… Εκτόνωση, απελευθέρωση και ύμνος χαράς αφιερωμένος στα ατέλειωτα καλοκαίρια στο Αιγαίο.

Διακοπές στην Ίο

Μυλοπότας, η παραλία σταρ
Εδώ η διασκέδαση ξεκινάει από νωρίς: βουτιά στον  Μυλοπότα με τον εντυπωσιακό κόλπο! Μια παραλία με πρασινογάλαζα διάφανα νερά, μπαρ, άμμο, θαλάσσια σπορ, καφέ και… το πάρτι ξεκινά. Είστε έτοιμοι;

Μια άλλη Χώρα, γραφική
Φτάστε μέχρι την Παναγία Γκρεμιώτισσα στην άκρη του ενετικού κάστρου, για να δείτε τη Χώρα με άλλο μάτι. Κυβόσχημα σπιτάκια αμφιθεατρικά χτισμένα, εκκλησίες στις πλαγιές, μια Χώρα χτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη. Χαθείτε στο λαβύρινθό της: κυκλαδίτικα ασπρισμένα σοκάκια, λουλούδια στις αυλές, μυρωδιές από τον φούρνο, κρυφτό στις στοές,  γυναίκες στις πεζούλες με το εργόχειρο στο χέρι να μιλάνε χαμηλόφωνα… Τώρα, αντικρίζετε την αυθεντική Ίο!

Το άλλο πρόσωπο της Ίου
Το πρωί μετά το πάρτι, θα δείτε το άλλο πρόσωπο της Ίου. Πού; Στην απίστευτη θέα από τον τάφο του Ομήρου, στα ερείπια ενός ελληνιστικού πύργου. Στο καλντερίμι προς το Παλαιόκαστρο περπατώντας στο χείλος του γκρεμού, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Στην Παναγία την Παλαιοκαστρίτισσα που βρίσκεται στο κάστρο του 16ου αιώνα, για να θαυμάσετε από τον τρούλο της το Αιγαίο. Καλωσήρθατε στη φωτεινή Ίο!

Στην εποχή του Χαλκού, στον Σκάρκο 
Ακολουθήστε το μονοπάτι: οι ξερολιθιές περιβάλλουν με τη μορφή σπείρας τον λόφο του Σκάρκου. Οι Νιώτες τις λένε «καράβολα», δηλαδή σαλιγκάρια. Εδώ, σε απόσταση λίγων λεπτών από τη Χώρα, ανακαλύφθηκε ένας πολύ σημαντικός οικισμός της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου. Περιπλανηθείτε στον οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο και δείτε τα ευρήματα στο αρχαιολογικό μουσείο της Χώρας.

Ανακαλύψτε περισσότερα πακέτα για τις Διακοπές στην Ελλάδα

με ένα κλικ εδώ!

Loading Maps
View
Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
My Location Fullscreen
There are no available hotel for this location, time and/or date you selected.

  Total: No hotel found .    view all

  Search for Hotels

  Not what you're looking for? Try your search again


  Total: 3 tours .    Showing 1 - 3 view all

  Search for Tour

  Not what you're looking for? Try your search again

  There are no available activity for this location, time and/or date you selected.

   Total: No activity found .    view all

   Search for Activity

   Not what you're looking for? Try your search again

   ✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!