Low cost αεροπορικές: Τα υπέρ & τα κατά

Low cost αεροπορικές: Τα υπέρ & τα κατά

Low cost αεροπορικές: Τα υπέρ & τα κατά

Αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους ή Low Cost Airlines λέγονται οι εταιρείες που προσφέρουν εισιτήρια σε πολύ πιο οικονομική τιμή από τις συνηθισμένες. Πρόκειται για μια νέα ταξιδιωτική τάση, η οποία έχει μπει δυναμικά στο προσκήνιο, αποκτώντας φανατικούς υπέρμαχους αλλά και αντιπάλους.

Υπάρχουν εκείνοι οι ταξιδιώτες που τις προτιμούν γιατί με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν χρήματα, τα οποία καταναλώνουν σε φαγητό, διασκέδαση και souvenir. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που δεν τις θεωρούν αξιόπιστες και είναι επιφυλακτικοί με αυτές.

Low cost αεροπορικές: Τα υπέρ & τα κατά

Εκτός από την EasyJet, την Ryanair και τη Vueling τα τελευταία χρόνια στη χώρα µας προσγειώνονται πλέον και αρκετές ακόµα low cost εταιρείες όπως η Wizz, η Volotea, η Scoot κ.ά. Φυσικά όµως low cost αεροµεταφορείς λειτουργούν σε όλο τον κόσµο–περίπου 125 διαφορετικές εταιρείες– δίνοντας στον κάθε ταξιδιώτη τη δυνατότητα να επισκεφθεί οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη θέλει µε εισιτήριο ίσως και φθηνότερου από αυτό το τρένου.

Εδώ φτιάξαμε μια λίστα με τα υπέρ αλλά και τα κατά της παγκόσμιας αυτής τάσης στις αερομεταφορές για να ξέρετε τα πάντα πριν την επόμενη κράτηση σας. Η επιλογή είναι δική σας!

Low cost αεροπορικές: Τα υπέρ & τα κατά

Τα υπέρ

1) Φυσικά, οι χαμηλότερες τιμές ναύλων, που μειώνουν αυτόματα όλο το budget του ταξιδιού. Μπορείτε να πετύχετε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, εάν επιθυμείτε να ταξιδέψετε σε low season και αν κλείσετε τα εισιτήριά σας τουλάχιστον 6 μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία της πτήσης.

2) Οι low cost εταιρείες κατά γενική ομολογία έχουν λιγότερες καθυστερήσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί τα δρομολόγια που εκτελούν είναι περισσότερα σε αριθμό και συχνότητα από τις υπόλοιπες εταιρίες. Εννοείται πως στατιστικά κάποια στιγμή θα πετύχετε και καθυστέρηση, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε ταξίδι ανεξαρτήτως αεροπορικής εταιρείας.

3) Κάθε ταξιδιώτης, την ώρα που κλείνει το εισιτήριό του, μπορεί πολύ εύκολα να προσθέσει τα extras που επιθυμεί.

4) Είναι ιδανική επιλογή για μια ολιγοήμερη απόδραση, στην οποία δεν χρειάζεστε έξτρα αποσκευές. Αν προγραμματίζετε π.χ. ένα διήμερο ή τριήμερο ταξίδι, τα χρήματα που μπορείτε να εξοικονομήσετε είναι αρκετά.

5) Είναι γνωστό οτι οι low cost πετούν για προορισμούς στους οποίους οι ακριβότερες εταιρείες δεν πάνε καθόλου ή πάνε µόνο µε ανταπόκριση.

6) Η μείωση των εξόδων, επιτρέπει να ταξιδεύουμε συχνότερα απ’ ότι παλαιότερα, ενώ παράλληλα μπορούμε να προγραµµατίσουµε τα ταξίδια µας νωρίτερα, να συγκρίνουμε πολλές διαφορετικές εταιρείες και να βρούμε την βέλτιστη προσφορά για τις ημερομηνίες που θέλουμε.

7) Οι low cost εταιρείες έχουν δημιουργήσει μεγάλο ανταγωνισμό, ειδικά στις εποχές που ζούμε. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι ρίχνουν τις τιμές της αγοράς, «αναγκάζοντας» και τις άλλες αεροπορικές εταιρείες να προχωρήσουν σε μείωση των τιμών.

Low cost αεροπορικές: Τα υπέρ & τα κατά

Τα κατά

1) Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με την χρέωση των αποσκευών. Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται βαλίτσα και πλέον σε πολλές περιπτώσεις ούτε η κλασική 8 kg χειραποσκευή. Διαβάστε προσεκτικά τις λεπτομέρειες, πριν κλείσετε τη θέση σας. Εάν σκοπεύετε να έχετε μαζί σας 1 ή παραπάνω βαλίτσες, ίσως συμφέρει περισσότερο να προτιμήσετε μια άλλη αεροπορική και όχι μια low cost.

2) Πρέπει να κάνετε check in ηλεκτρονικά και να έχετε τυπώσει την κάρτα επιβίβασης πριν την άφιξή σας στο αεροδρόμιο, ή να την έχετε αποθηκεύσει ως ηλεκτρονικό αρχείο στο κινητό σας τηλέφωνο. Αν παραλείψετε αυτό το σημαντικό βήμα, η χρέωση στο αεροδρόμιο θα είναι μεγάλη! (έστω κι αν πρόκειται για μια απλή εκτύπωση!)

3) Αρκετές low cost εταιρείες έχουν κακές ώρες πτήσεις, δηλαδή πολύ νωρίς το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ. Αυτό έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα να πληρώνουμε μια έξτρα μέρα διαμονής! Επιπλέον, για τα Σαββατοκύριακα οι τιμές «εκτοξεύονται» σε σχέση με τις καθημερινές, λόγω ζήτησης. Όσο πιο νωρίς αρχίσετε την αναζήτηση, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να βρείτε τη βέλτιστη τιμή!

5) Το ταξίδι σίγουρα δεν είναι τόσο άνετο, όσο με μια κανονική αεροπορική. Αυτό συμβαίνει γιατί ο χώρος για τα πόδια είναι αρκετά μικρότερος. Στην περίπτωση που θέλετε να είστε πιο άνετα, μπορείτε να αγοράσετε θέση με έξτρα χώρο.

6) Δεν θα πιείτε ούτε νερό αν δεν το ζητήσετε και δεν το πληρώσετε. Προφανώς ισχύει το ίδιο για οτιδήποτε θελήσετε να φάτε/πιείτε μέσα στο αεροπλάνο και μάλιστα οι τιμές είναι ιδιαίτερα τσιμπημένες.

 

Post Discussion

Be the first to comment “Low cost αεροπορικές: Τα υπέρ & τα κατά”