• 0

Kάμπινγκ στα χρόνια της πανδημίας

Kάμπινγκ στα χρόνια της πανδημίας

Kάμπινγκ στα χρόνια της πανδημίας

Kάμπινγκ στα χρόνια της πανδημίας. Όσοι προτιμούν το κάμπινγκ για τις διακοπές τους υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μοναδική εμπειρία. Συνήθως είναι άνθρωποι οι οποίοι λατρεύουν την φύση μιας και είναι σε άμεση επαφή μαζί της. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά οργανωμένα κάμπινγκ. Ενώ, πολλοί υποστηρίζουν ότι το καλοκαίρι της πανδημίας το κάμπινγκ μοιάζει ως ιδανική επιλογή. Τι πρέπει να γνωρίζουμε όμως πριν πάμε διακοπές, ειδικά εφέτος με τον κορονοϊό;

Επιλογή κάμπινγκ

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά οργανωμένα κάμπινγκ. Όμως, φέτος στα περισσότερα οργανωμένα κάμπινγκ πρέπει να έχουμε κάνει προηγουμένως κράτηση. Ενώ, σε κάποια απαιτείται η χρήση δικού μας εξοπλισμού. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται στην χώρα μας βάσει νόμου.

Βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω πανδημίας

Μπορεί να είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και των θερινών αδειών, όμως βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω μιας πανδημίας και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι υπαρκτός. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τα μέτρα που κάθε οργανωμένο κάμπινγκ οφείλει να λάβει, πρέπει κι εμείς, ως επισκέπτες, να ακολουθούμε με την σειρά μας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η χρήση υφασμάτινης μάσκας συνιστάται να εφαρμόζεται από το προσωπικό, τους πελάτες και κάθε άλλο άτομο το οποίο εισέρχεται στους εσωτερικούς στεγασμένους χώρους του κάμπινγκ.

Η κοινωνική απόσταση 1,5 μέτρου τηρείται σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μεταξύ των ατόμων που δεν ανήκουν στη ίδια οικογένεια ή παρέα ή και δεν διαμένουν στο ίδιο κατασκηνωτικό μέσο.

Οι εγκαταστάσεις υγιεινής (αποχωρητήρια, ντους, χώροι πλύσης χεριών, αποδυτήρια, νεροχύτες για το πλύσιμο πιάτων) διατηρούνται καθαρές και σε καλή κατάσταση σύμφωνα με τις Υγειονομικές Διατάξεις.

Καλό θα είναι να έχουμε προμηθευτεί τα δικά μας είδη ατομικής υγιεινής, όπως μάσκες, αντισηπτικά, σπρέι και μαντιλάκια.

Εξοπλισμός και ύπνος

Ο εξοπλισμός είναι το παν όταν πηγαίνουμε για κάμπινγκ. Τις προηγούμενες χρονιές τα οργανωμένα κάμπινγκ ενοικίαζαν εξοπλισμό. Φέτος αυτό αλλάζει για λόγους υγιεινής. Μερικά κάμπινγκ δεν θα παρέχουν καθόλου ενοικιαζόμενο εξοπλισμό στους επισκέπτες τους, ενώ όσα θα παρέχουν είναι υποχρεωμένα να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν τον εξοπλισμό με καθημερινό πρόγραμμα ή μετά από κάθε χρήση με διάλυμα χλωρίνης 0,1%.

Σε κάθε περίπτωση ανάλογα με το κατασκηνωτικό μέσο που θα επιλέξουμε θα πρέπει να έχουμε και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Οι λάτρεις του κάμπινγκ κατά κανόνα επιλέγουν σκηνή. Σκηνές υπάρχουν σε πολλά μεγέθη και σχέδια, με τον αριθμό των ατόμων που θα διανυκτερεύσουν.

Πέρα από την σκηνή, χρειαζόμαστε sleeping bag, μικρά στρωματάκια και ο,τιδήποτε άλλο θα κάνει τον ύπνο στην σκηνή πιο άνετο. Σαφώς όταν ταξιδεύουμε χωρίς δικό μας μεταφορικό μέσο δεν μπορούμε να πάρουμε μαζί μας όλα όσα χρειαζόμαστε παρά μόνο τα βασικά. Στην περίπτωση, όμως, που έχουμε δικό μας μεταφορικό μέσο, οι επιλογές είναι άπειρες.

Φαγητό

Ανάλογα με τον εξοπλισμό που θα πάρουμε μαζί μας εξαρτάται και αν θα μπορούμε να μαγειρεύουμε το δικό μας φαγητό. Στα περισσότερα οργανωμένα κάμπινγκ υπάρχει στις εγκαταστάσεις εστιατόριο και για τα τρία γεύματα της ημέρας. Τα σνακ είναι στις απαραίτητες προμήθειες, και βεβαίως, το νερό. Ειδικά το καλοκαίρι υπάρχει ο κίνδυνος ενυδάτωσης.

Το στήσιμο της σκηνής

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε όταν φτάσουμε στο μέρος το οποίο επιλέξαμε για κάμπινγκ είναι να οργανώσουμε τον χώρο μας. Είναι σημαντικό πρώτα να στήσουμε την σκηνή και να τακτοποιήσουμε τα πράγματα μας. Μετά μπορούμε να εξερευνήσουμε λίγο τον χώρο και να πάμε για το μπάνιο μας στην παραλία.

Επίσης, φέτος η απόσταση μεταξύ κάθε μορφής κατασκηνωτικού μέσου (τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα, σκηνές, κτλ.) πρέπει να είναι τουλάχιστον πέντε μέτρα από την πόρτα εισόδου του κατασκηνωτικού μέσου και τρία μέτρα από κάθε άλλη πλευρά του.

Ακόμα, ο αριθμός πελατών συμπεριλαμβανομένων και των μόνιμων πελατών μειώνεται κατά 20% από την εγκεκριμένη δυναμικότητα σε άτομα, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι αποστάσεις.

Δες όλες μας τις προσφορές για Κρήτη!

Post Discussion

Be the first to comment “Kάμπινγκ στα χρόνια της πανδημίας”

✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!