• 0

7 ευρωπαϊκοί προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείτε πριν εξαφανιστούν

7 ευρωπαϊκοί προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείτε πριν εξαφανιστούν

7 ευρωπαϊκοί προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείτε πριν εξαφανιστούν

7 ευρωπαϊκοί προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείτε πριν εξαφανιστούν. Η Ευρώπη είναι γεμάτη από πανέμορφά τοπία, υπέροχες πόλεις και φιλόξενους κατοίκους. Είναι όμως και ένα μέρος με βαθιά ιστορία, εντυπωσιακά αξιοθέατα και αξιοζήλευτα μνημεία. Πάμε μαζί να δούμε την λίστα με τους 7 ευρωπαϊκούς προορισμούς που πρέπει να επισκεφτείτε πριν εξαφανιστούν. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι προορισμοί στην Ευρώπη και γιατί κινδυνεύουν να εξαφανιστούν;

Τα Κανάλια της Βενετίας

Για πολλά χρόνια ήταν γνωστό ότι η Βενετία βυθίζεται. Και παρόλο που πολλοί πίστευαν ότι μόνο τα κτίρια μοιάζουν να «βυθίζονται» μέσα στο νερό, το 2019 συνέβη κάτι πραγματικά τρομακτικό. Εξαιτίας της άμπωτης που «φούσκωσε», πλημμύρισε ολόκληρη η πόλη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βυθιστούν σημαντικά ιστορικά μνημεία, ναοί, σπίτια και η Εκκλησία του Αγίου Μάρκου. Ενώ, οι γόνδολες κόλλησαν στη λάσπη. Η αποκατάσταση των ζημιών κόστισε δισεκατομμύρια ευρώ.

Το Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας

Πρόκειται για την ελληνική πόλη που φιλοξένησε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.Χ. Πρόκειται για έναν από τους διασημότερους και πιο καλοδιατηρημένους ιστορικούς χώρους στον κόσμο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η θερμοκρασία έχει καταστροφική επίδραση στα μνημεία. Η ζέστη και η ξηρασία του καλοκαιριού έχουν προκαλέσει φωτιές που εξαπλώθηκαν και στην περιοχή. Κάθε φορά πλησιάζουν όλο και περισσότερο τον αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που τον καθιστά μέρος προς εξαφάνιση.

Οι οινοπαραγωγικές περιοχές της Μπορντό

Στην αρχή χάσαμε τα θαύματα του κόσμου λόγω της κλιματικής αλλαγής. Τώρα η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και τις καλλιέργειες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι οινοπαραγωγικές περιοχές της Μπορντό στη Γαλλία να κινδυνεύουν με τη σειρά τους. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέσα στα επόμενα 40 χρόνια η παραγωγή κρασιού στην περιοχή θα έχει μειωθεί κατά 2/3, ενώ οι οινοπαραγωγοί ήδη έχουν αρχίσει να αναζητούν νέες περιοχές όπως το Κεντ της Αγγλίας.

Τα παγόβουνα στις Ελβετικές Άλπεις

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι τα παγόβουνα περνούν από διάφορους κύκλους κατά τους οποίους λιώνουν και παγώνουν ξανά και ξανά. Ωστόσο, στα τέλη του τελευταίου παγετώνα, οι Ελβετικές Άλπεις άρχισαν να λιώνουν προκαλώντας μεγάλη ανησυχία. Και παρόλο που αυτό προκαλεί το σχηματισμό πανέμορφων λιμνών με κρυστάλλινα νερά, δεν είναι εξίσου θετικό για τη φύση και τους ντόπιους. Αυτό, θα έχει ως επακόλουθο τη δημιουργία μεγάλων κυμάτων που θα κατακλύσουν τα γειτονικά χωριά.

Οι Λευκοί Βράχοι του Ντόβερ, Κεντ

Η κλιματική αλλαγή έχει πλήξει το Κεντ της Αγγλίας ιδιαιτέρως βαριά. Οι εντυπωσιακοί Λευκοί Βράχοι του Ντόβερ υφίστανται διάβρωση δέκα φορές γρηγορότερα συγκριτικά με την περασμένη χιλιετηρίδα. Η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση στις καταιγίδες που χτυπούν τους βράχους.

Το ιστορικό κέντρο της Βιέννης

Το ιστορικό κέντρο της Βιέννης είναι στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Παρά το γεγονός ότι έχει πλούσιο πολιτισμό, μπαρόκ κάστρα, σπουδαία αγάλματα και εμβληματική αρχιτεκτονική, το ιστορικό κέντρο της Βιέννης στην Αυστρία κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Όλο και περισσότεροι ουρανοξύστες και μοντέρνα αστραφτερά κτίρια ξεφυτρώνουν μέσα στο κέντρο, θέτοντας την αυθεντικότητα και την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής σε κίνδυνο.

Σαχάρα ντε λα Σιέρρα, Ισπανία

Το πανέμορφο χωριό στην επαρχία Καντίθ στην Ισπανία είναι διάσημο για τα ολόλευκα σπίτια, τα καταπράσινα δέντρα, τους ελαιώνες και τους οπωρώνες . Το σημερινό του όνομα προέρχεται από την αραβική λέξη «ζάχρα» που σημαίνει «λουλούδι». Το 1983 ανακηρύχθηκε ως Χωριό με Ιστορική και Καλλιτεχνική Σημασία. Ωστόσο, η άγρια ζωή και το πράσινο του χωριού λιγοστεύει σταδιακά όσο οι θερμοκρασίες αυξάνονται και οι βρωχοπτώσεις μειώνονται.

Δες όλες μας τις προσφορές για Βαρκελώνη!

Post Discussion

Be the first to comment “7 ευρωπαϊκοί προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείτε πριν εξαφανιστούν”

✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!