10 Λόγοι που τα ταξίδια μας κάνουν….καλό!

10 Λόγοι που τα ταξίδια μας κάνουν….καλό!

10 Λόγοι που τα ταξίδια μας κάνουν….καλό!

Λένε ότι είμαστε αυτά που κάνουμε, νιώθουμε και οι εμπειρίες που αποκτάμε. Αναμφίβολα τα ταξίδια είναι από τα πιο ουσιαστικά δώρα που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του και στα πρόσωπα που αγαπάει. Πρόκειται για μια λυτρωτική επένδυση που θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Πάμε να δούμε όμως το γιατί!

Χαλαρώνεις: Οι διακοπές μπορούν να σε βοηθήσουν στη διαχείριση του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων, αφού σε απομακρύνουν από περιβάλλοντα που μπορεί να σε αγχώνουν. Είναι μια καλή ευκαιρία να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της, αντί να καθίσεις σπίτι και απλώς να ξεκουραστείς. Τα ταξίδια σε βοηθούν να συγκεντρωθείς στον εαυτό σου και να βρεις τη δύναμη να κυνηγήσεις τους στόχους σου.

Γίνεσαι πιο δημιουργικός: Όσα περισσότερα καινούρια μέρη γνωρίζεις, τόσο πιο πολύ διευρύνεις τους ορίζοντες σου, τόσο πιο κοφτερό και έξυπνο γίνεται το μυαλό σου. Επίσης, αναποδιές στη διάρκεια ταξιδιών έχουν συμβεί σε όλους μας: πτήσεις που ακυρώθηκαν, μπόρες που ακύρωσαν τις εξορμήσεις μας, ακόμα και βαλίτσες που χάθηκαν! Μέσα από όλα αυτά, μπαίνεις στην διαδικασία να βρεις εναλλακτικές λύσεις για να μην χαλάσει το ταξίδι σου. Αυτό σταδιακά γίνεται τρόπος σκέψης σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας σου.

10 Λόγοι που τα ταξίδια μας κάνουν….καλό!

Αυτοπεποίθηση: Γύρισες τον κόσμο, περπάτησες νύχτα στις κακόφημες γειτονιές του Σάο Πάολο, περιπλανήθηκες σε άγνωστα μέρη και κατάφερες να ξεπεράσεις την υψοφοβία σου εκείνη τη μέρα στις Άλπεις. Πώς θα μπορούσες να μην έχεις αυτοπεποίθηση; Κατακτώντας μικρά ή μεγάλα κατορθώματα, όχι μόνο ξεπερνάμε φοβίες και ενδοιασμούς, αλλά έχουμε πίστη στον εαυτό μας, είμαστε σε θέση να θέτουμε στόχους και να τους πραγματοποιούμε. Όταν έχεις αυτοπεποίθηση, μπορείς να (προσπαθήσεις να) κάνεις τα πάντα!

Γίνεσαι πιο ευέλικτος: Κάποιες φορές τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα έχεις σχεδιάσει. Τα απρόοπτα και οι ανατροπές είναι κομμάτι της καθημερινότητας μας και τα ταξίδια δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Με κάθε αλλαγή που μπορεί να χρειαστεί να κάνεις, μαθαίνεις σε τι πρέπει πραγματικά να δίνεις αξία και να μην θυμώνεις με πράγματα που διορθώνονται.

10 Λόγοι που τα ταξίδια μας κάνουν….καλό!

Αποκτάς περισσότερη υπομονή: Τα ταξίδια στην πλειοψηφία τους χρειάζονται αναμονή: από την πτήση σου, το εστιατόριο που θα φας μέχρι την ουρά στα μουσεία που θα επισκεφθείς. Αντιμετωπίζοντας αυτά με ψυχραιμία, μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι με σύνεση αντίστοιχες αργές καταστάσεις γενικότερα στην ζωή σου.

Γίνεσαι πιο κοινωνικός: Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι πιο ντροπαλοί, μετά από ένα ταξίδι γίνονται πιο εξωστρεφείς. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους σε μια ξένη γλώσσα για να ζητήσουν οδηγίες, να παραγγείλουν φαγητό, να επισκεφθούν ένα αξιοθέατο.

10 Λόγοι που τα ταξίδια μας κάνουν….καλό!

Κυρίως όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από τα ταξίδια καταλαβαίνεις ότι η πραγματική ευτυχία δεν αγοράζεται. Ταξιδεύοντας, συνειδητοποιείς πως η τιμή και η αξία είναι δυο εντελώς διαφορετικές έννοιες. Το ταξίδι που έκανες μαζί με κάποιον που αγαπάς δεν χάνεται ποτέ από το μυαλό σου (αξία μιας εμπειρίας). Αντίθετα, τα χρήματα που είχες στην αρχή του μηνός έχουν ήδη εξαφανιστεί (τιμή ενός αντικειμένου).

Post Discussion

Be the first to comment “10 Λόγοι που τα ταξίδια μας κάνουν….καλό!”