Υπάρχουν low budget διακοπές? Φυσικά!

Υπάρχουν low budget διακοπές? Φυσικά!

Είτε ταξιδεύετε συχνά είτε πιο σπάνια, το οικονομικό σκέλος πάντα είναι ένα «αγκάθι», το οποίο μπορεί να επηρεάσει μέχρι και το ίδιο το ταξίδι σας. Η προετοιμασία που θα κάνετε πριν ταξιδέψετε, είναι αυτή που θα καθορίσει και το ποσό που θα δαπανήσετε και το budget που θα χρειαστείτε. Δείτε μερικές έξυπνες συμβουλές για να κάνετε το ταξίδι που έχετε στο μυαλό σας σε χαμηλότερη τιμή. Οι low budget διακοπές είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.

Ταξιδέψτε εκτός σεζόν

Κατά τις περιόδους των διακοπών όπως το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα κ.λπ. είναι σίγουρα πιο εύκολο να πάρετε άδεια. Εκείνες τις περιόδους όμως όλα είναι πιο ακριβά λόγω υπερβολικής ζήτησης. Δεν θα ήταν προτιμότερο για παράδειγμα να γιορτάζατε τα Χριστούγεννα νωρίτερα φέτος, περίπου 2-3 εβδομάδες πριν; Τότε οι τιμές θα είναι σίγουρα χαμηλότερες και όταν επιστρέψετε οι γιορτές θα βρίσκονται προ των πυλών.

Κλείστε τα εισιτήριά σας πολύ νωρίτερα

Οι περισσότεροι κλείνουν τα αεροπορικά και τη διαμονή τους περίπου 1-2 μήνες πριν το ταξίδι τους. Αυτό όμως σημαίνει ότι συνήθως δεν πετυχαίνουν και τις καλύτερες προσφορές. Οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία γνωρίζουν πότε κλείνουμε τα εισιτήρια και προσαρμόζουν τις τιμές τους αναλόγως. Αν μπορείτε να κλείσετε το επόμενό σας ταξίδι 7 μήνες πριν, κάντε το. Αν όχι, κλείστε το κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μερικές ημέρες πριν το ταξίδι, έτσι ώστε να πετύχετε προσφορές.

Ταξιδέψτε με γκρουπ

Τα ταξίδια σε γκρουπ μπορούν να μειώσουν κατά πολύ τα έξοδά σας, αφού κλείνοντας εισιτήρια ή δωμάτια ανά ομάδες, θα έχετε την ευκαιρία να πετύχετε προσφορές. Αν είστε μεγάλη παρέα, μπορείτε να νοικιάσετε σπίτι αντί για ξενοδοχείο και σίγουρα οι τιμές στα εστιατόρια και τις δραστηριότητες που θα κάνετε, θα είναι μειωμένες.

Προσοχή στα all-inclusive ξενοδοχεία

Μπορεί να πληρώσετε για πράγματα που δεν χρειάζεστε. Μην πληρώνετε για all-inclusive εκτός κι αν περιλαμβάνει πραγματικά τα πάντα. Πολλοί έχουν βρεθεί να πληρώνουν και για παροχές που δεν χρειάστηκαν και δεν αξιοποίησαν, την ώρα που τους έλειπαν άλλες. Μπορεί λοιπόν κάποια πράγματα που προσφέρουν να μην σας ενδιαφέρουν, γι’ αυτό δώστε προσοχή.

Καθορίστε ένα ημερήσιο budget

Πριν ξεκινήσετε τις low budget διακοπές σας οργανώστε την κάθε ημέρα σας και βάλτε σε σειρά τι θέλετε να ανακαλύψετε. Για παράδειγμα υπάρχουν μέρες που η είσοδος σε μουσεία ή άλλους πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς χώρους είναι δωρεάν. Επιλέξτε να τα επισκεφθείτε τότε. Τα μικρά tips θα σας βοηθήσουν να καθορίσετε ένα ημερήσιο budget. Κυρίως όμως θα σας βοηθήσουν να μην ξεφύγετε απ’ αυτό.

Υπέρβαρες αποσκευές

Φροντίστε να πάρετε μαζί σας αυτά που πραγματικά χρειάζεστε. Επίσης, ενημερωθείτε για την πολιτική της αεροπορικής εταιρείας σχετικά με τις αποσκευές. Πριν κλείσετε το εισιτήριό σας σιγουρευτείτε ότι μέσα στην τιμή του αεροπορικού υπάρχει αποσκευή ή χειραποσκευή και ακολουθήστε την πολιτική τους σε βάρος και διαστάσεις.

Ταξιδέψτε σε οικονομικά προσιτές χώρες

Υπάρχουν χώρες ή ακόμη καλύτερα πόλεις που προσφέρονται για οικονομικές διακοπές. Μέρη που δεν είναι τόσο δημοφιλή παρόλα αυτά έχουν το καθένα κάτι ξεχωριστό να σας προσφέρει. Διακοπές δεν είναι μόνο το Παρίσι, το Λονδίνο και το Μιλάνο…είναι και η Βουδαπέστη, η Πράγα, η Λισαβόνα και η Κωνσταντινούπολη.

Post Discussion

Be the first to comment “Υπάρχουν low budget διακοπές? Φυσικά!”