Τι δεν πρέπει να κάνετε σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο…

Τι δεν πρέπει να κάνετε σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο…

Τι δεν πρέπει να κάνετε σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο…

Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε και καλό είναι να προσπαθήσετε να τα αποφύγετε για να μην έρθετε σε δύσκολη θέση. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με αυτά που δεν πρέπει να κάνετε!

Προσοχή με το αλκοόλ

Εάν σερβίρονται οινοπνευματώδη ποτά κατά τη διάρκεια της πτήσης, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πιείτε ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει. Θυμηθείτε ότι υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να μην εκτιμούν και τόσο όσους πίνουν πολύ. Εκτός του γεγονότος ότι δεν είναι πολύ καλή εικόνα να σας βλέπει το πλήρωμα και οι άλλοι επιβάτες, σε κατάσταση μέθης!

Κουβέντα με… μέτρο

Μια ευγενική κουβεντούλα με το διπλανό σας είναι αποδεκτή. Ωστόσο να έχετε υπόψη σας ότι μπορεί και να προτιμά να ταξιδεύει με ησυχία και να μην έχει όρεξη για κουβέντα. Εάν δείτε ότι είναι απορροφημένος στο διάβασμα ή ότι ακούει μουσική, αφήστε τον στην ησυχία του και μην του ανοίξετε κουβέντα. Σκεφθείτε πόσες φορές σας έχουν φέρει σε δύσκολη θέση, «ενοχλητικοί» συνεπιβάτες σας.

Τι δεν πρέπει να κάνετε σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο…

 Εάν σηκώνεστε συνέχεια μην επιλέξετε θέση στο παράθυρο

Εάν έχετε θέση δίπλα στο παράθυρο, τότε εάν σηκώνεστε συνέχεια για να πάτε για παράδειγμα στην τουαλέτα θα ενοχλείτε τον επιβάτη που κάθεται δίπλα σας. Θα ήταν προτιμότερο να πάτε τουαλέτα πριν ανεβείτε στο αεροπλάνο. Κι εάν είστε από αυτούς που δεν μπορούν να κρατηθούν επιλέξτε να καθίσετε στο διάδρομο για να μην ενοχλείτε κανέναν.

Να είστε προετοιμασμένοι για το ταξίδι με τα παιδιά σας

Tο να ταξιδεύεις με παιδιά είναι από μόνο του μια περιπέτεια. Εάν είναι μωρό κάποιων μηνών, φροντίστε να το έχετε ταΐσει καλά πριν τη πτήση. Ένα μωρό που κλαίει δεν είναι και το καλύτερο σενάριο για τους περισσότερους επιβάτες. Εάν επίσης το παιδί σας έχει την τάση να τρέχει στους διαδρόμους του αεροπλάνου καλό θα ήταν να του εξηγήσετε πριν ανέβετε στο αεροπλάνο ότι θα πρέπει να συμπεριφέρεται σωστά.

Να είστε ευγενικοί και να μην ενοχλείτε χωρίς λόγο το προσωπικό

Το προσωπικό καμπίνας έχει εκπαιδευτεί για να σας φροντίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να είστε πάντα ευγενικοί μαζί τους και να δείχνετε ότι εκτιμάτε τις προσπάθειές τους. Φροντίστε να μην τους ενοχλείτε χωρίς λόγο. Είναι απαράδεκτο και δείγμα μικροπρέπειας να φέρεστε με αυτόν τον τρόπο!

Επίσης, όσον αφορά το κουμπί των αεροσυνοδών, να το χρησιμοποιείτε με σύνεση. Εάν βλέπετε ότι η αεροσυνοδός είναι απασχολημένη σερβίροντας τα γεύματα, μην χτυπήσετε το κουμπί παρά μόνο εάν είναι απόλυτη ανάγκη.

Τι δεν πρέπει να κάνετε σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο…

Μην μιλάτε πολύ δυνατά

Εάν ταξιδεύετε με γκρουπ, ειδικά εάν πάτε ή επιστρέφετε από τη χώρα των ονείρων σας, προσπαθήστε να μην φωνάζετε και κάνετε πολύ φασαρία. Μιλάτε χαμηλόφωνα για να μην ενοχλείτε τους άλλους επιβάτες.

Μην κουβαλάτε όλα τα αντικείμενα μαζί σας

Αυτό που αναφέρουμε εδώ πέρα ισχύει μόνο εάν έχετε πάρει μαζί σας το μέγεθος της αποσκευής που επιτρέπεται. Μην κουβαλάτε όλα σας τα υπάρχοντα μαζί σας στο αεροπλάνο γιατί θα δυσκολευτείτε να τα κουβαλήσετε και να τα αποθηκεύσετε.

Μην βιάζεστε να κατεβείτε από το αεροπλάνο

Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει επιβάτες να σπρώχνονται για να περάσουν μπροστά για να κατέβουν μετά την προσγείωση του αεροπλάνου. Αφήστε πρώτα να κατέβουν εκείνοι που βρίσκονται κοντά στην έξοδο και μετά ακολουθήστε κι εσείς.

 

Post Discussion

Be the first to comment “Τι δεν πρέπει να κάνετε σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο…”