• 0

Τα πέντε λάθη που κάνουν όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο

Τα πέντε λάθη που κάνουν όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο

Τα πέντε λάθη που κάνουν όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο

Τα πέντε λάθη που κάνουν όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο. Τα νέα δεδομένα επιτάσσουν διακοπές με οδηγίες και κανόνες με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια όλων. Οι κανόνες είναι πολλοί και αυστηροί, κυρίως για όσους μετακινηθούν με πλοίο ή αεροπλάνο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι όσοι ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, δεν θα πρέπει να ακολουθήσουν κάποιες βασικές συμβουλές.

Οι πλέον ειδικοί του είδους – αεροσυνοδοί – αναφέρουν 5 από τις πιο επικίνδυνες συμπεριφορές των επιβατών ενόψει κορονοϊού. Παράλληλα τονίζουν ότι οι επιβάτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν όλους τους κανόνες, για την ασφάλεια όλων. Ωστόσο, στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολο. Ακολουθεί μια λίστα με τα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι επιβάτες αυτή την περίοδο.

Μάσκες

Ένα από αυτά -και από τα πιο βασικά- είναι η κακή χρήση μάσκας ή η μη χρήση της. Όπως λένε, πολλοί επιβάτες είτε φοράνε τη μάσκα τους λάθος (κάτω από τη μύτη, στο σαγόνι, στον λαιμό), ή την βγάζουν κατά τη διάρκεια της πτήσης ή δεν την φοράνε καθόλου. Αυτή η συμπεριφορά δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο την δική τους υγεία, αλλά και των συνεπιβατών τους και του προσωπικού. Ενώ, πολύ συχνά παρατηρείται και το φαινόμενο του να πιάνουν συνέχεια τη μάσκα και μετά να ακουμπάνε επιφάνειες μέσα στο αεροπλάνο.

Υγιεινή  

Άλλο ένα θέμα είναι η απουσία σωστής υγιεινής, παρόλο που μπορεί να παίρνουν άλλες προφυλάξεις. Για παράδειγμα, μπορεί να καθαρίζουν το κάθισμά τους, να φοράνε γάντια και μάσκα, αλλά κατά τη διάρκεια της πτήσης να αλλάζουν καθίσματα, να βγάζουν τη μάσκα και να πιάνουν το πρόσωπό τους, ή να μην απολυμαίνουν τα χέρια τους.

Πετάνε τα σκουπίδια τους όποτε θέλουν

Χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα, αποφάγια, πλαστικά ποτήρια δεν πρέπει να περιφέρονται μέσα στο αεροπλάνο γιατί είναι εστία μόλυνσης. Πολύ δε περισσότερο τώρα που μπορεί ο χρήστης να είναι κρούσμα κορονοϊού. Επίσης, εάν παίρνουν κάθε τόσο τα σκουπίδια από κάθε επιβάτη εν ώρα πτήσης, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάζουν γάντια συνεχώς.

Τήρηση αποστάσεων

Όσο και αν νομίζουμε ότι η τήρηση των αποστάσεων έχει γίνει δεύτερη φύση μας, δυστυχώς είναι κάτι που ξεχνάμε εύκολα όταν βιαζόμαστε ή είμαστε αγχωμένοι, κάτι που συμβαίνει σε πολλούς επιβάτες που έχουν καθυστερήσει και φοβούνται μην χάσουν την πτήση τους.

Σαν να μην συμβαίνει τίποτα

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που συμπεριφέρονται στις πτήσεις σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αυτό είναι ίσως το πιο επικίνδυνο από όλα τα παραπάνω.

Δες εδώ όλες μας τις προσφορές για Ρώμη!

 

Post Discussion

Be the first to comment “Τα πέντε λάθη που κάνουν όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο”

✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!