• 0

Συμβουλές για να επιλέξεις την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο

Συμβουλές για να επιλέξεις την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο

Συμβουλές για να επιλέξεις την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο

Συμβουλές για να επιλέξεις την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο. Γιατί είναι τόσο σημαντικές; Το ταξίδι με το αεροπλάνο αποτελεί σήμερα τον πιο γρήγορο και βολικό τρόπο ταξιδιού. Έχουν περάσει οι εποχές όπου το αεροπορικό ταξίδι ήταν συνδεδεμένο με το κοινωνικό στάτους, τον πλούτο και την αίγλη.

Είτε ταξιδεύεις συχνά, είτε όχι η επιλογή της καλύτερης θέσης στο αεροπλάνο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι γεγονός ότι η πτήση μπορεί να είναι μια εμπειρία ιδιαιτέρως άβολη, ειδικά στα πολύωρα ταξίδια. Η πολύωρη αναμονή, οι ουρές, το πρωινό ξύπνημα, μπορούν να σε κουράσουν πριν καν ξεκινήσεις. Υπάρχουν όμως λύσεις και θα τις βρεις πιο κάτω!

Συμβουλές για να επιλέξεις την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο – Όλα είναι ανάλογα με τις προτιμήσεις σου

Ανυπομονείς να μπεις στο αεροπλάνο και να καθίσεις στη θέση σου για να τελειώσουν όλα σου τα προβλήματα. Συχνά όμως, συμβαίνει το αντίθετο. Μια κακή θέση μπορεί να μετατρέψει το ταξίδι σου σε εφιαλτική εμπειρία.

Η «καλύτερη θέση» μπορεί να είναι κάτι πολύ σχετικό. Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν το παράθυρο για να βλέπουν τη θέα και να ακουμπούν το κεφάλι. Άλλοι προτιμούν το διάδρομο, όπου μπορούν να τεντώνουν τα πόδια λίγο περισσότερο. Ενώ, υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να κάθονται κοντά στην τουαλέτα ή την έξοδο κινδύνου. Δεν υπάρχει καλή ή κακιά θέση. Αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι να ξέρει ποια θέση του ταιριάζει. Για παράδειγμα, ποια είναι πιο ασφαλής, ή πού θα ενοχληθεί λιγότερο από το πλήρωμα ή τους υπόλοιπους επιβάτες. Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις με τι τύπο αεροσκάφους θα πετάξεις. Το προαναφερόμενο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για να επιλέξεις τη θέση που σου ταιριάζει.

Συμβουλές για να επιλέξεις την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο – Η γνώση είναι δύναμη

Το SeatGuru είναι μια ιστοσελίδα που σου επιτρέπει να μάθεις λεπτομέρειες για το μοντέλο του αεροπλάνου με το οποίο θα ταξιδέψεις. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να εισάγεις πληροφορίες της πτήσης ή το μοντέλο του αεροσκάφους. Με αυτόν τον τρόπο θα δεις το σχέδιο του αεροπλάνου με λεπτομέρειες. Υπάρχουν θήρες ή φορτιστής USB; Πού βρίσκονται οι τουαλέτες; Τι είδος φαγητού σερβίρεται; Επίσης, περιέχει ανανεωμένες πληροφορίες σχετικά με το κόστος επιλογής θέσης με την αγορά του εισιτηρίου. Οι καλύτερες θέσεις, σύμφωνα με την πλατφόρμα, είναι σημειωμένες με πράσινο χρώμα και οι χειρότερες με κόκκινο.

Συμβουλές για να επιλέξεις την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο – Tips για να διαλέξεις την κατάλληλη θέση στο αεροπλάνο:

Εφόσον, θέλεις να επιλέξεις τη θέση που σου ταιριάζει, είναι καλύτερα να το κάνεις εκ των προτέρων. Αν το αφήσεις τελευταία στιγμή, ίσως δεν καταφέρεις πολλά.

Αν θέλεις να έχεις περισσότερο χώρο, οι θέσεις κοντά στις εξόδους κινδύνου είναι οι ιδανικές. Σε αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για σύντομες ή μεσαίες αποστάσεις, όπως το Airbus A320, προτίμησε τις σειρές 12 και 14. Για αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων, όπως το Airbus A330-200, επίλεξε τις σειρές 6 και 27. Εάν επιλέξεις αυτή τη θέση, δεν μπορείς να τοποθετήσεις αποσκευές από πάνω. Επίσης, σε περίπτωση ανάγκης, είσαι υπεύθυνος για να ανοίξεις την ανάλογη έξοδο κινδύνου.

Αν αναζητάς ησυχία, οι κατάλληλες θέσεις είναι αυτές που βρίσκονται στο κεντρικό σημείο του αεροσκάφους, αφού οι τουαλέτες βρίσκονται στα άκρα. Επίσης, αν δε θέλεις να σε ενοχλήσει κανείς, αυτή η ζώνη του αεροπλάνου είναι κατάλληλη για εσένα. Το μέρος όπου βρίσκονται τα φτερά είναι το ιδανικό. Ενώ, το αντίθετο συμβαίνει με το μπροστινό τμήμα, όπου κάθεται ο περισσότερος κόσμος.

Κανείς δε θέλει να καθίσει στη μέση, όταν υπάρχουν τρεις θέσεις. Αν ταξιδεύεις με παρέα ή ως ζευγάρι, κλείσε τη θέση στο παράθυρο ή το διάδρομο. Αν το αεροπλάνο δεν είναι γεμάτο, τότε είναι πολύ πιθανό κανείς να μην επιλέξει τη μεσαία θέση.

Συμβουλές για να επιλέξεις την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο – Οι λιγότερο δημοφιλείς θέσεις

Στα μεγάλα ταξίδια, οι πρώτες θέσεις κάθε τμήματος συνήθως είναι κατειλημμένες από επιβάτες με μωρά ή μικρά παιδιά. Αν δε θέλεις να ταξιδεύεις με παιδικές κραυγές, τότε απέφυγε τις σειρές αυτές. Τέλος, η ουρά του αεροσκάφους είναι η πιο θορυβώδης. Αν, παρόλα αυτά, καθίσεις στην τελευταία σειρά, να ξέρεις ότι οι θέσεις αυτές δεν μπορούν να ξαπλώσουν. Επίσης, κοντά στο μπάνιο ή την περιοχή εξυπηρέτησης του πληρώματος βρίσκονται οι πιο ανεπιθύμητες θέσεις.

Εδώ μπορείς να δεις όλες μας τις προσφορές για ταξίδι στη Βουδαπέστη!

Διακοπές στη Βουδαπέστη, μόνο από €215,00

Post Discussion

Be the first to comment “Συμβουλές για να επιλέξεις την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο”

✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!