• 0

Πόσο καθαρά είναι τα δωμάτια στα ξενοδοχεία;

Πόσο καθαρά είναι τα δωμάτια στα ξενοδοχεία;

Πόσο καθαρά είναι τα δωμάτια στα ξενοδοχεία;

Πόσο καθαρά είναι τα δωμάτια στα ξενοδοχεία; Εκ πρώτης όψεως μόλις μπαίνεις στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όλα φαίνονται πεντακάθαρα. Ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο; Τι θα έβλεπες στην περίπτωση που χρησιμοποιούσες μικροσκόπιο; Θα παρέμενες το ίδιο ήρεμος μετά από αυτό που θα αντίκριζες; Δυστυχώς όμως δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Ενώ, πολλές φορές οι ελλείψεις στην υγιεινή κρύβονται πίσω από τις κουρτίνες, την ντουλάπα ή κάτω από το στρώμα.

Δες παρακάτω, λοιπόν, ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Έτσι, την επόμενη φορά που θα θελήσεις να ακουμπήσεις σε κάποιο από αυτά θα το ξανασκεφτείς.

Πόσο καθαρά είναι τα δωμάτια στα ξενοδοχεία; – Πλακάκια

Κάνε έναν σύντομο έλεγχο: τα πλακάκια είναι κολλώδη; Αν ναι, αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό τα καθαρίζει μόνο με νερό. Ενώ, δεν χρησιμοποιεί κάποιο καθαριστικό. Αυτό συνεπάγεται αυτόματα σημαντικότατη έλλειψη υγιεινής.

Πόσο καθαρά είναι τα δωμάτια στα ξενοδοχεία; – Το βουρτσάκι της τουαλέτας

Είναι πιθανό να αισθανθείτε φρίκη αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το βουρτσάκι της τουαλέτας. Καλύτερα να το ελέγξεις μόλις φτάσεις προκειμένου να παραπονεθείς εκείνη τη στιγμή αν χρειαστεί.

Πόσο καθαρά είναι τα δωμάτια στα ξενοδοχεία; – Κάτω από το σκουπιδοτενεκέ

Καθαρίζεται το πάτωμα της τουαλέτας σωστά, ακόμα και κάτω από το σκουπιδοτενεκέ; Συχνά τα συνεργεία καθαρισμού αμελούν το λεπτομερή καθαρισμό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καθαρίζουν μόνο την περιοχή γύρω από το σκουπιδοτενεκέ και να μην τον μετακινούν.

Πόσο καθαρά είναι τα δωμάτια στα ξενοδοχεία; – Κάτω από τα σεντόνια

Φυσικά θα πρέπει να ξεστρώσεις για να το ελέγξεις, ωστόσο θα διαπιστώσεις πως είναι το στρώμα. Υπάρχουν λεκέδες ή ακόμα και μικρά έντομα; Αν ναι, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.

Πόσο καθαρά είναι τα δωμάτια στα ξενοδοχεία; – Πίσω από τις κουρτίνες

Αν δεις την πίσω πλευρά από τις κουρτίνες τότε θα διαπιστώσεις πόσο καλά πλυμένες είναι ή αν καθαρίζεται ο τοίχος. Αυτό μαρτυρά και πόσο προσεκτικό είναι το συνεργείο καθαρισμού. ‘Η, αν απλώς «ξεχνά» να καθαρίσει τα σημεία που θεωρεί ότι δε φαίνονται. Ως πελάτης όμως, περιμένεις ότι ολόκληρο το δωμάτιο θα είναι καθαρό κι όχι μόνο τα εμφανή σημεία.

Πόσο καθαρά είναι τα δωμάτια στα ξενοδοχεία; – Τι γίνεται με τους κοριούς;

Είναι πολύ δύσκολο να τους αναγνωρίσεις αμέσως και με γυμνό μάτι ακόμα κι αν υπάρχουν. Ένα κόλπο: πάρε μαζί σου κολλητική ταινία διπλής όψεως, κόλλησε την γύρω από το κρεβάτι. Έτσι, θα διαπιστώσεις αν υπάρχουν κοριοί στο δωμάτιο. Σε περίπτωση που ανακαλύψεις κάτι τέτοιο, φύγε αμέσως.

Πώς θα εξασφαλίσεις ότι δεν θα κολλήσεις τίποτα;

Το περιοδικό Condé Nast δίνει τις εξής συμβουλές:

-Καθάριζε τα χέρια σου καλά και συχνά με σαπούνι – νερό ή με αντισηπτικό.

-Όλο και περισσότερα ξενοδοχεία προτιμούν πλέουν τα παπλώματα με παπλωματοθήκες που βγαίνουν και πλένονται. Αν βρεθείς σε δωμάτιο με τέτοιο κάλυμμα αφαίρεσε το αμέσως από το κρεβάτι σου, δίπλωσε το και βάλε το σε μία ντουλάπα. Τα καλύμματα αυτά δεν πλένονται σχεδόν ποτέ, οπότε καλά θα κάνεις να αποφεύγεις ακόμα και να καθίσεις σε αυτά.

-Επέλεξε ένα ξενοδοχείο που χρησιμοποιεί αδιαπέραστα προστατευτικά καλύμματα για το στρώμα και τα μαξιλάρια. Αν δεν βρεις τέτοιο ξενοδοχείο, πακέταρε μαζί τα δικά σου καλύμματα.

-Φτάνοντας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, καθάρισε με αντισηπτικό υγρό το τηλεχειριστήριο και το ρολόι-ραδιόφωνο.

-Φόρα πάντα παντόφλες ή σαγιονάρες όταν περπατάς στο δωμάτιο ή στο μπάνιο για να αποφύγεις τους μύκητες.

-Προσοχή στην βαλίτσα σου: Μία εβδομάδα πριν φύγεις για διακοπές ψέκασε το εξωτερικό της βαλίτσας με εντομοκτόνο και άφησε την να στεγνώσει. Επιστέφοντας από διακοπές θα πλύνεις όλα σου τα ρούχα (ακόμα και αυτά που δεν φόρεσες) και θα την καθαρίσεις καλά. Επίσης, κατά την διαμονή σου στο ξενοδοχείο, φρόντισε να μην αφήνεις ανοιχτή τη βαλίτσα με τα ρούχα και τα εσώρουχά σου εκτεθειμένα.

Δες εδώ όλες μας τις προσφορές για ταξίδι στη Βαρκελώνη!

Post Discussion

Be the first to comment “Πόσο καθαρά είναι τα δωμάτια στα ξενοδοχεία;”

✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!