• 0

Πως να κάνεις καλύτερα ταξίδια το 2020

Πως να κάνεις καλύτερα ταξίδια το 2020

Πως να κάνεις καλύτερα ταξίδια το 2020.

Πως να κάνεις καλύτερα ταξίδια το 2020. Και όμως υπάρχει λύση! Τα ταξίδια είναι από μόνα τους μια ανεκτίμητη με εμπειρία. Είναι γεγονός όμως, ότι μερικές φορές δεν πάνε όλα όπως τα έχεις σχεδιάσει. Το περιοδικό New York Times δημοσίευσε μια λίστα με τους 4 καλύτερους τρόπους για να πετύχεις το ταξίδι των ονείρων σου.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί περισσότερο όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε κάποιο κοντινό ή μακρινό προορισμό είναι το πώς θα ταξιδέψουν πιο άνετα, ανέμελα και πιο οικονομικά. Πάρε χαρτί και στυλό και σημείωσε αυτές τις 4 σωτήριες συμβουλές.

Πως να κάνεις καλύτερα ταξίδια το 2020 – Κάνε απευθείας κράτηση

Έκανες κράτηση σε ξενοδοχείο μέσω του Βooking.com κι ενώ την ακύρωσες, διαπίστωσες ότι η κράτηση είχε γίνει σε άλλο site και δεν είχε ακυρωθεί; Έκλεισες ξενοδοχείο σε πλατφόρμες όπως το Getaroom.com πληρώνοντας για το δωμάτιο αλλά και ένα μη επιστρέψιμο υπέρογκο ποσό ως προμήθεια; Παρόμοιες εμπειρίες είχαν κι άλλοι ταξιδιώτες, κλείνοντας το αεροπορικό τους εισιτήριο μέσω online ταξιδιωτικών πρακτορείων, όπως το Expedia ή το Priceline.

Για τους παραπάνω λόγους, είναι πιο συνετό να κάνεις απευθείας κράτηση. Για παράδειγμα, μπορείς να κλείσεις δωμάτιο μέσω του ίδιου του ξενοδοχείου και εισιτήριο στην αεροπορική, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξεις τη θέση που προτιμάς. Παρόλο που οι τιμές σε ταξιδιωτικά site είναι συχνά ελκυστικές, οι αεροπορικές και τα ξενοδοχεία συνήθως προσφέρουν αυτές τις τιμές δίνοντας κουπόνια ή άλλες εκπτώσεις.

Επίσης, με τον τρόπο αυτό, θα σε δεσμεύουν οι όροι και προϋποθέσεις του εκάστοτε ξενοδοχείου ή αεροπορικής, χωρίς να επιβαρύνεσαι με επιπλέον κόστη για τρίτους. Και σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνεις κάποια αλλαγή στην κράτησή σου, η διαδικασία θα είναι ευκολότερη.

Δες εδώ όλες μας τις προσφορές για Μιλάνο!

Πως να κάνεις καλύτερα ταξίδια το 2020 – Οργάνωσε τους πόντους, τα μίλια και τις πιστωτικές σου κάρτες

Για να οργανώσεις καλύτερα τα ταξίδια, ειδικά αυτά που γίνονται στις αρχές κάθε χρόνου, ο καλύτερος τρόπος είναι η πιστωτική σου κάρτα και τα προγράμματα ανταμοιβής. Πολλοί πλέον δεν κάνουν κράτηση πτήσης ή ξενοδοχείου χωρίς πρώτα να βρουν το κατάλληλο πρόγραμμα ανταμοιβής πόντων. Εκτός από έκπτωση σε εισιτήρια και δωμάτια, οι πόντοι μπορούν να έχουν κι άλλα οφέλη, όπως δωρεάν ασύρματο internet και μπόνους σε αεροπορικές.

Επίσης, τα μίλια μεταφέρονται πολύ εύκολα σε άλλες αεροπορικές, ξενοδοχεία, κι άλλα άτομα. Κάποιες πιστωτικές κάρτες, ακόμα, προσφέρουν και ταξιδιωτική ασφάλεια, σε περίπτωση ακυρώσεων ή καθυστερήσεων.

Πως να κάνεις καλύτερα ταξίδια το 2020 – Απόφυγε τη διαμονή σε κακά ξενοδοχεία

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν βρει κοριούς σε ξενοδοχεία στα οποία μάλιστα έχουν πληρώσει και υπέρογκα ποσά. Άλλοι, πάλι έχουν γίνει θεατές πιο ακραίων περιστατικών, όπως αυτό της φωτιάς στο δωμάτιο τους από κάποια ηλεκτρική συσκευή. Συχνά το φαγητό, οι εγκαταστάσεις και διάφορες υπηρεσίες είναι άθλια ακόμα και στα πιο ακριβά ξενοδοχεία.

Αυτές είναι μερικές από τις καταστάσεις που συναντά κανείς συχνά στη διαμονή του, ωστόσο μπορούν να αποφευχθούν. Πριν κάνεις κράτηση, αναζήτησε το ξενοδοχείο στο Instagram. Με αυτό τον τρόπο, θα δεις πώς πραγματικά είναι τα δωμάτια, από άλλους πελάτες κι όχι από τις παραπλανητικές φωτογραφίες στο site τους.

Και φυσικά, διάβασε τις κριτικές άλλων πελατών στο Google και κάθε άλλη πηγή όπου μπορείς να βρεις το ξενοδοχείο. Σε περίπτωση που κατά τη διαμονή σου κάτι πάει στραβά, βγάλε φωτογραφίες και επικοινώνησε με τον υπεύθυνο. Αν δε βρίσκεις την ανάλογη ανταπόκριση, ανέβασε τις φωτογραφίες στα social media «ταγκάροντας» το ξενοδοχείο.

Πως να κάνεις καλύτερα ταξίδια το 2020 – Κατανόησε το κόμιστρο των αεροπορικών εισιτηρίων

Είναι πιθανό να αγοράσεις εισιτήριο στην οικονομική θέση μιας πτήσης και να ξεκινήσει τρεις ώρες αργότερα. Όσο κι αν ακούγεται άδικο, εσύ δεν μπορείς να αλλάξεις την πτήση σου ξαφνικά, αλλά η αεροπορική σου είναι πιθανό να μπορεί να σε μεταφέρει σε άλλη πτήση χωρίς εξηγήσεις.

Συνήθως τα πιο οικονομικά εισιτήρια κάθε πτήσης μπορεί να «κρύβουν» τέτοιου είδους παγίδες. Πολλές φορές δεν μπορούν να αλλαχθούν, ούτε καν με επιβάρυνση, ενώ οι ίδιες οι εταιρείες μπορούν να τα μεταφέρουν.

Πως να κάνεις καλύτερα ταξίδια το 2020 – Ξεκίνα από το πανέμορφο Μιλάνο!

 

 

Post Discussion

Be the first to comment “Πως να κάνεις καλύτερα ταξίδια το 2020”

✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!