• 0

Ποια είναι η πιο ασφαλής θέση στο αεροπλάνο;

Ποια είναι η πιο ασφαλής θέση στο αεροπλάνο;

Ποια είναι η πιο ασφαλής θέση στο αεροπλάνο;

Ποια είναι η πιο ασφαλής θέση στο αεροπλάνο; Όσο ευχάριστα και αν είναι τα ταξίδια, σίγουρα αυτά που γίνονται με αεροπλάνο αγχώνουν πολλούς. Παρά το γεγονός ότι θεωρείται το πιο ασφαλές μέσο, πολλοί είναι εκείνοι που το σκέφτονται ξανά και ξανά πριν μπουν σε αυτό. Ο λόγος είναι ότι τα αεροπορικά δυστυχήματα έχουν μοιραία κατάληξη για τους επιβαίνοντες. Παρά το γεγονός ότι συνήθως τα αεροπορικά δυστυχήματα προκαλούν πολλές απώλειες, μελέτες έχουν δείξει ότι οι πιθανότητες σωτηρίας από την πτώση ενός αεροσκάφους δεν είναι μηδενικές.

Συγκεκριμένα, μια νέα μελέτη που δημοσίευσε το περιοδικό Time έδειξε ότι μέσα στα αεροπλάνα υπάρχουν κάποιες θέσεις που αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα επιβίωσης, σε περίπτωση ατυχήματος. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι επιβάτες στα πίσω καθίσματα έχουν περισσότερες πιθανότητες να σωθούν από αυτούς στη μέση του αεροσκάφους ή στα μπροστινά καθίσματα.

Πάντως, οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν αποδέχονται τα στοιχεία των μελετών, εκτιμώντας ότι η επιβίωση μετά από πτώση αεροσκάφους είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Και ασφαλώς όχι από τη θέση στο αεροπλάνο που βρίσκεται ένας επιβάτης.

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές του κόσμου για το 2020

Τις ασφαλέστερες αεροπορικές στον κόσμο εξέδωσε το AirlineRatings.com και έκανε γνωστό ποιες εταιρείες μπορεί να εμπιστευτεί ο κόσμος πιο εύκολα, ώστε να μην έχει περαιτέρω κινδύνους.

Η ασφάλεια την ώρα της πτήσης είναι ένα από τα πράγματα που ελπίζει κανείς ότι δε θα χρειαστεί ποτέ να τον ανησυχήσει όταν ταξιδεύει. Αλλά ακόμα και οι πιο νευρικοί επιβάτες πρέπει να είναι ήρεμοι όταν πετούν με την εταιρεία Qantas της Αυστραλίας, αφού έχει χαρακτηριστεί για 7 χρόνια ως η ασφαλέστερη αεροπορική του κόσμου.

Ο πίνακας δημιουργήθηκε από την AirlineRatings.com, μια ιστοσελίδα που ασχολείται με την ασφάλεια και την αξιολόγηση των αεροπορικών εταιρειών και παρακολουθεί 405 εταιρείας στον κόσμο, με στόχο να συντάξει κάθε χρόνο μια ετήσια λίστα με τις ασφαλέστερες από αυτές.

Η αξιολόγηση βασίζεται σε κριτήρια όπως ελέγχους από αεροπορικά σώματα και κυβερνητικούς φορείς, καταγραφή συγκρούσεων και σοβαρών ατυχημάτων, ηλικία του στόλου, οικονομική κατάσταση, εκπαίδευση των πιλότων και συμπεριφορά. Ωστόσο, δεν λήφθηκαν υπόψη μικροατυχήματα, καθώς όλες οι εταιρείες έχουν μικροατυχήματα καθημερινά. Διάβασε την λίστα που ακολουθεί:

Οι 20 ασφαλέστερες εταιρείες του κόσμου για το 2020:

Qantas

Air New Zealand

EVA Air

Etihad Airways

Qatar Airways

Singapore Airlines

Emirates

Alaska Airlines

Cathay Pacific

Virgin Australia

Hawaian Airlines

Virgin Atlantic

TAP Air Portugal

SAS

Royal Jordanian

Swiss

Finnair

Lufthansa

Aer Lingus

KLM

Εταιρείες χαμηλού κόστους

Επίσης, η ιστοσελίδα έχει φτιάξει και μια ξεχωριστή λίστα με τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, με αλφαβητική σειρά, καθώς κρίθηκαν ως ισάξιες:

Air Arabia

Flybe

Frontier

HK Express

IndiGo

Jetblue

Volaris

Vueling

Westjet

Wizz Air

Δείτε εδώ όλες μας τις προσφορές για Βουδαπέστη!

Post Discussion

Be the first to comment “Ποια είναι η πιο ασφαλής θέση στο αεροπλάνο;”

✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!