• 0

Οι παραλίες της Σαντορίνης

Οι παραλίες της Σαντορίνης

Οι παραλίες της Σαντορίνης

Οι παραλίες της Σαντορίνης. Ο,τι και να έχεις ακούσει για την Σαντορίνη ποτέ δεν είναι αρκετό. Φημίζεται για το ηλιοβασίλεμα της με τους τουρίστες να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να το αποθανατίσουν. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, απολαμβάνουν τις υπέροχες παραλίες της. Για αυτό και εμείς αποφασίσαμε να τις καταγράψουμε όλες για να μην «χάσεις» καμία!

Κόκκινη Παραλία

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού είναι η Κόκκινη παραλία. Αν αναρωτιέστε πού να κολυμπήσετε στην Σαντορίνη, ξεκινήστε από την Κόκκινη Παραλία. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι το κόκκινο και το μαύρο χρώμα των βράχων που περιβάλλει την παραλία (αποτέλεσμα του ηφαιστείου), τα σκούρα μπλε κρυστάλλινα νερά, οι υποβρύχιες θερμές πηγές και η κόκκινη άμμος που εναλλάσσεται με μαύρα βότσαλα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Στην παραλία θα βρείτε λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ ο διαθέσιμος χώρος που υπάρχει για τον δικό σας εξοπλισμό δεν είναι πολύ μεγάλος. Τα κόκκινα ηφαιστειακά πετρώματα και το λεπτό, κοκκινωπό βότσαλο δημιουργούν μια μοναδική εικόνα και αξίζει να την επισκεφθείτε για να θαυμάσετε το άγριο τοπίο και να κολυμπήσετε.

Περίβολος

Η παραλία του Περίβολου ξεκινά εκεί που τελειώνει η παραλία της Περίσσας και διαθέτει μερικά από τα πιο δημοφιλή beach bar του νησιού. Αυτό αποτελεί πόλο έλξης για τους νέους καθώς η μουσική παίζει δυνατά και το πάρτι κρατάει καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Για όσους θα ήθελαν να μείνουν εδώ είναι διαθέσιμα δωμάτια για διαμονή, καφετέριες και μικρές ταβέρνες. Την παραλία πιάνει ο νότιος και ο ανατολικός άνεμος. Λόγω της έλλειψης φυσικών εμποδίων οι άνεμοι εδώ μερικές φορές μπορεί να είναι έντονοι.

Βλυχάδα

Σεληνιακό τοπίο, ηφαιστειακά πετρώματα, εξωτική ατμόσφαιρα. Νότια του Περίβολου, η παραλία της Βλυχάδας είναι μια παρθένα παραλία για όσους προτιμούν κάτι πιο απομονωμένο. Η παραλία έχει ψιλή μαύρη άμμο και σκούρο βότσαλο. Πάνω από το μικρό λιμάνι της Βλυχάδας, μεταξύ πλοίων και μικρών σκαφών αναψυχής, θα βρείτε ταβέρνες για φαγητό. Ξαπλώστρες και ομπρέλες μπορείτε να βρείτε στην αρχή της παραλίας και αν συνεχίσετε με τα πόδια μπορείτε να κολυμπήσετε με περισσότερη ησυχία και σχετική απομόνωση.

Άσπρη Παραλία

Μια άλλη εντυπωσιακή παραλία που θυμίζει σεληνιακό τοπίο είναι η Άσπρη παραλία, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης. Μπορείτε να κολυμπήσετε και να θαυμάσετε τους βράχους που την περιβάλλουν και μοιάζουν με ξυλόγλυπτο από την αλμύρα και τον άνεμο. Η Άσπρη Παραλία είναι μια μικρή παραλία με μαύρη άμμο και βότσαλα που περιβάλλεται από χαρακτηριστικά ψηλά και λευκού χρώματος βράχια, από όπου πήρε και το όνομά της. Διαθέτει λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας πόσιμο νερό, καθώς δεν υπάρχει καντίνα ή εστιατόριο κοντά. Η Άσπρη Παραλία, μαζί με την Κόκκινη Παραλία είναι από τις πιο δημοφιλείς του νησιού. Μπορείτε να φτάσετε εκεί ακολουθώντας το δρόμο προς το Ακρωτήρι και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από την σπάνια ομορφιά.

Aμμούδι

Το γραφικό Αμμούδι, το λιμάνι της Οίας, είναι ένα μικρός κολπίσκος με υπέροχη θέα και πολλές ταβέρνες. Μπορείτε να φτάσετε στο Αμμούδι από το χωριό της Οίας που βρίσκεται ψηλά, από τα 214 σκαλοπάτια ξεκινώντας από το κάστρο της Οίας ή τον παραλιακό δρόμο που συνδέει την Οία με το υπόλοιπο νησί. Το Κάστρο της Οίας είναι ένα από τα καλύτερα σημεία και σίγουρα το πιο διάσημο για τις μαγικές εικόνες ηλιοβασιλέματος που προσφέρουν. Ωστόσο, αν θέλετε να κολυμπήσετε, το καλύτερο είναι να ακολουθήσει τη διαδρομή που οδηγεί στο Αμμούδι.

Περίσσα

Πολύ μεγάλη παραλία η Περίσσα, λογικά, θα βρείτε εύκολα διαθέσιμη μια από τις πολλές ξαπλώστρες για χαλάρωση. Με λεπτά μαύρα βότσαλα και μια γραφική προβλήτα στο αριστερό σας χέρι, σίγουρα θα την προτιμήσετε αν επιθυμείτε την άνεση. Είναι μία από τις δύο παραλίες της Σαντορίνης, με γαλάζια σημαία, η άλλη είναι η παραλία στο Καμάρι. Βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. από τα Φηρά.

Kαμάρι

Το Καμάρι είναι μια δημοφιλής παραλία κάτω από το λόφο της αρχαίας Θήρας, πλήρως οργανωμένη. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλές καφετέριες και beach bar, εστιατόρια και ταβέρνες, κλαμπ, μίνι μάρκετ, αρτοποιεία, ATM, τουριστικά γραφεία και ένα ιατρικό κέντρο. Το Καμάρι είναι μια από τις πιο κοσμοπολίτικες οργανωμένες παραλίες με υπέροχα κρυστάλλινα νερά, αμέτρητα εστιατόρια και καφετέριες. Η όμορφη μαύρη αμμώδης παραλία με μικρά βότσαλα είναι φημισμένη παγκοσμίως.

Δες εδώ όλες μας τις προσφορές για Πάρο!

Post Discussion

Be the first to comment “Οι παραλίες της Σαντορίνης”

✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!