Μπάνσκο.

Μπάνσκο.

Μπάνσκο.

Το Μπάνσκο. (Βουλγαρικά: Банско) είναι μια πόλη 9.212 κατοίκων στο όρος Πιρίν της Βουλγαρίας. Σε υψόμετρο 936 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Πρόκειται για έναν μεγάλο τουριστικό προορισμό, κυρίως την χειμερινή περίοδο. Ένας από τους λόγους είναι το ομώνυμο  χιονοδρομικό κέντρο που διαθέτει με την άριστη οργάνωση και την καλή ποιότητα χιονιού.

Το Μπάνσκο άλλοτε κοινότητα κυρίως κτηνοτρόφων και ταξιδευτών εμπόρων, έχει γίνει διεθνές κέντρο χειμερινού και θερινού τουρισμού. Οι κορυφές των βουνών κοντά στην πόλη, οι πολυάριθμες λίμνες και τα αιωνόβια πευκοδάση το καθιστούν δημοφιλή περιοχή για αναψυχή. Το μερίδιο της Βουλγαρίας στον Ευρωπαϊκό χειμερινό τουρισμό αυξάνεται σταθερά και το Μπάνσκο. ανταγωνίζεται ολοένα και περισσότερο χιονοδρομικά κέντρα στη Γαλλία και την Ελβετία, λόγω του συγκριτικά χαμηλότερου κόστους, αλλά όχι της ποιότητας.

Μπάνσκο.

Για τη φιλοξενία του αυξανόμενου αριθμού των τουριστών έχουν γίνει βελτιώσεις στην υποδομή και την οργάνωση του χιονοδρομικού κέντρου στο Toντόρκα. Το 2003 εγκαταστάθηκε ένα τελεφερίκ από την πόλη, αντικαθιστώντας τη διαδρομή ενός μικρού λεωφορείου προς το βασικό κέντρο της Μπαντερίσκα Πολιάνα. Το 2010 το χιονοδρομικό κέντρο διέθετε 75 χιλιόμετρα πίστες σκι, 14 σκι-λιφτ, που εξυπηρετούν ως και 24.500 άτομα ανά ώρα. Η εξυπηρετούμενη από τα σκι-λιφτ κορυφή είναι σε υψόμετρο 2.600 μέτρων. Η υψομετρική διαφορά είναι περίπου 1.000 μέτρα από τη βάση της Μπαντερίσκα Πολιάνα και πάνω από 1.600 μέτρα από την πόλη.

Στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού του Μπάνσκο. θα βρείτε, εκτός από καρεκλάκια και συρόμενα, μια οκταθέσια γόνδολα η οποία συνδέει σε 20 λεπτά το χωριό με τις πίστες. Εντυπωσιακή επένδυση είναι τα ειδικά μόνιτορ που έχουν τοποθετηθεί στη βάση του χιονοδρομικού με σκοπό να μεταδίδουν live εικόνες από τις πίστες. Έτσι ενημερώνουν για την ισχύ του ανέμου και την θερμοκρασία,  ώστε κάθε επισκέπτης να γνωρίζει τις χιονοδρομικές συνθήκες πριν ανέβει στο βουνό.

Μπάνσκο.

Το Μπάνσκο αποτελεί πλέον έναν από τους πιο εύκολους και προσιτούς προορισμούς για σκι στην Ευρώπη. Αφού προσφέρει στους φίλους του αθλήματος τις καλύτερες και πιο μοντέρνες εγκαταστάσεις μεταξύ άλλων Βουλγαρικών χιονοδρομικών κέντρων. Πέρα από εγκαταστάσεις το Μπάνσκο. διαθέτει μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων.  Μπορείτε να βρείτε κάθε τύπου καταλύματα για όλα τα οικονομικά επίπεδα, από lux ξενοδοχεία με spa και gourmet εστιατόρια μέχρι μικρές παραδοσιακές μονάδες.

Δείτε εδώ το πακέτο μας για Μπάνσκο.

Post Discussion

Be the first to comment “Μπάνσκο.”