• 0

Μπάνσκο Πακέτα

Μπάνσκο Πακέτα

Μπάνσκο Πακέτα

Μπάνσκο Πακέτα. Η πόλη του Μπάνσκο βρίσκεται σε ύψος 936 μ. και οι πίστες του σκι είναι σε ύψος 2.000 – 2.500 μ. Το Μπάνσκο είναι ένα νέο θέρετρο, το οποίο αναπτύχθηκε πρόσφατα από ξένους σκιέρ και τουρίστες, αλλά είναι αρκετά γνωστό στη Βουλγαρία. Το θέρετρο βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βουλγαρία στους πρόποδες του πανέμορφου βουνού Pirin. Οι συνθήκες για σκι στο Μπάνσκο είναι άριστες. Το βουνό Pirin έχει έναν κυρίως αλπικό χαρακτήρα με δύο βουνοκορφές πάνω από 2900 μ. Υπάρχουν πίστες και διαδρομές για όλους τους σκιέρ, αρχάριους και έμπειρους.

Μπάνσκο Πακέτα

Η ίδια η πόλη προσελκύει τους επισκέπτες με τα 120 πολιτιστικά μνημεία της, τα μουσεία της και τις μόνιμες εθνογραφικές εκθέσεις. Μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη είναι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας με τον υψηλό πύργο των 30 μ. και το ρολόι. Τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και τα ξυλόγλυπτα. Τοποθετημένο ανάμεσα στο βουνό Pirin, το βουνό Rila και τα βουνά της Ροδόπης. Το Bansko είναι ένα συμπαθητικό θέρετρο, με σύντομο καλοκαίρι και μακρύ χειμώνα. Η περίοδος του σκι αρχίζει στα μέσα Δεκεμβρίου και τελειώνει στα μέσα Απριλίου.

Οι δύο σημαντικές περιοχές για σκι βρίσκονται πάνω από την πόλη, στις βόρειες κλίσεις του βουνού Pirin, περίπου 10 χλμ. από την πόλη. Ένας νέος σύγχρονος ανελκυστήρας, που αρχίζει σε απόσταση 1 χλμ. από την πόλη, έχει πλέον κατασκευαστεί και δίνει εύκολη πρόσβαση στις πίστες. Το Slalom και οι τεράστιες διαδρομές slalom είναι διαθέσιμες. Το Μπάνσκο προσφέρει μια ανώμαλη διαδρομή με ένα συνολικό μήκος 5 χλμ. Μία πίστα 3 χλμ. τρέχει τη διαδρομή Rollbahn και βρίσκεται 2 χλμ. μακριά από την πόλη. Όλες οι πίστες του σκι έχουν συνολικό μήκος 14 χλμ. και υποστηρίζονται από 2 αναβατήρες (13 ski lift).

Μπάνσκο Πακέτα

Λόγω των παραπάνω, όπως ήταν αναμενόμενο, οι προτάσεις για το Μπάνσκο είναι παρά πολλές. Θεωρείται το ιδανικό μέρος χειμερινών διακοπών, κυρίως για τους Βορειοελλαδίτες που βρίσκονται πιο κοντά. Λύσεις υπάρχουν όμως και για τους Αθηναίους και για όλους τους Νοτιοελλαδίτες γενικότερα. Οι τελευταίοι σε μερικές ώρες με το πούλμαν ή με το Ι.Χ. τους μπορούν να βρεθούν εκεί.

Επίσης, τώρα που οι αεροπορικοί ναύλοι είναι αρκετά πιο οικονομικοί, υπάρχει και άλλος τρόπος. Οργανώνουν για εσάς αεροπορικά ταξίδια από Αθήνα για Σόφια ή για Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σας μεταφέρουν στο Bansko. Ασφαλώς, συνήθως για αυτό βάζουν μια ελάχιστη συμμέτοχή 2-4 ατόμων. Είναι προφανές επίσης ότι θα βγει πιο οικονομική η προσφορά αν είστε περισσότερα άτομα ή ένα γκρουπ ατόμων.

Μπάνσκο Πακέτα

Τι εννοούμε όμως όταν λέμε Μπάνσκο Πακέτα;

Συνηθώς αυτά περιλαμβάνουν τα αεροπορικά εισιτήρια για Αθήνα-Σόφια-Αθήνα με συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, 2 ή 3 ή 4 διανυκτερεύσεις συνήθως με πρωινό και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Σόφιας. Στα περισσότερα συμπεριλαμβάνονται και η δωρεάν χρήση εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας, γυμναστηρίου, ατμόλουτρου, σάουνας, υδρομασάζ και η αναμενόμενη δωρεάν μεταφορά από και προς τα λιφτ του σκι.

Μπάνσκο Πακέτα

Τι δεν περιλαμβάνεται στο Μπάνσκο Πακέτα;

Κατά γενική ομολογία στα εν λόγω πακέτα δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων, το κόστος αποσκευής, τα φιλοδωρήματα – αχθοφορικά. Ο δημοτικός φόρος της πόλης και άλλα τέτοιου είδους. Ο γενικός κανόνας που ισχύει είναι πως δεν συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο ο,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή είναι προαιρετικό.

Η πραγματικότητα είναι πως οι επιλογές σου είναι πάρα πολλές και αν ψάξεις σίγουρα θα βρεις αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε σένα. Μπάνσκο Πακέτα λοιπόν για να τσουλήσεις στο χιόνι, να ξεφαντώσεις και να περάσεις καλά. Μπάνσκο, γιατί σου αξίζει!

Εδώ, θα βρεις όλες μας τις προσφορές για Μπάνσκο

Post Discussion

Be the first to comment “Μπάνσκο Πακέτα”

✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!