• 0

Κυκλάδες: Ένας επίγειος παράδεισος

Κυκλάδες: Ένας επίγειος παράδεισος

Κυκλάδες: Ένας επίγειος παράδεισος

Κυκλάδες: Ένας επίγειος παράδεισος. Η ιστοσελίδα  Huffington Post δημοσίευσε ένα άρθρο που κάνει τους Έλληνες υπερήφανους. Επισημαίνει ότι η ελληνική συστάδα νησιών αποτελεί την επί γης Εδέμ. Το άρθρο ξεκινάει ως εξής: «Ο παράδεισος δεν βρίσκεται σε κάποιο απομακρυσμένο, πανάκριβο νησί του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού. Βασικά βρίσκεται στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια στην Ελλάδα. Οι Κυκλάδες συνδυάζουν πολιτισμό, κουζίνα και μοναδική ομορφιά και μπορούν να βγάλουν εκτός συναγωνισμού κάθε εξωτικό προορισμό». Οι λόγοι είναι οι εξής:

Κυκλάδες: Ένας επίγειος παράδεισος – Μοναδικά ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία των Κυκλάδων κάνουν κάθε ταξιδιώτη να αισθάνεται μέλος του τζετ-σετ. Εντυπωσιακές πισίνες και μοναδική θέα είναι μόνο μερικά από όσα προσφέρουν. Οι βίλες είναι επίσης μια επιλογή, όμως θα ήταν προτιμότερο να επιλεχθούν μικρότερα νησιά. Με αυτόν τον τρόπο θα βρεθούν καλύτερες ευκαιρίες.

Κυκλάδες: Ένας επίγειος παράδεισος – Οι παραλίες είναι κόκκινες και…..λευκές

 Είναι σαν να βρίσκεται κανείς στον Άρη. Η Κόκκινη Παραλία που βρίσκεται κοντά στο χωριό Ακρωτήρι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς της Σαντορίνης. Ο λόγος είναι το εντυπωσιακό τοπίο που διαμορφώνουν οι κόκκινοι βράχοι της. Δεν είναι η πιο εύκολη παραλία από πλευράς πρόσβασης αλλά αξίζει τον κόπο. Δεδομένου δε, ότι δεν είναι εύκολα προσβάσιμη, συγκεντρώνει λιγότερο κόσμο. Υπάρχουν όμως και λευκές παραλίες. Αν η Κόκκινη Παραλία είναι τοπίο από τον Άρη, τότε η παραλία στο Σαρακήνικο της Μήλου είναι από το φεγγάρι! Η παραλία πλαισιώνεται από λευκούς βράχους που έχουν πάρει το σχήμα τους από τα κύματα και τους ανέμους.

Κυκλάδες: Ένας επίγειος παράδεισος – Μαγευτικό μπλε

Οι Κυκλάδες δεν έχουν μεγάλες, αμμώδεις παραλίες όπως η Καραϊβική. Αντίθετα, οι καλύτερες παραλίες βρίσκονται σε μικρούς όρμους, τα βράχια των οποίων τις προστατεύουν από τον άνεμο και την πολυκοσμία. Η επιβράβευση για αυτούς που τολμούν είναι τα εντονότερα τιρκουάζ νερά που υπάρχουν στο Αιγαίο.

Κυκλάδες: Ένας επίγειος παράδεισος – Πιάτα με φρέσκα θαλασσινά και καταπληκτικά κρασιά

Η Ελλάδα είναι γνωστή για την γευστική και υγιεινή κουζίνα της, που έχει σαν βάση τα φρέσκα προϊόντα και τα ψάρια. Οι Κυκλάδες δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτό. Το βασικό πιάτο των νησιών είναι το ψημένο φρέσκο ψάρι με ελαιόλαδο και λεμόνι. Αντίθετα, τα ελληνικά νησιά δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό για τα κρασιά που παράγουν. Ωστόσο στα ηφαιστειακά εδάφη της Σαντορίνης, φτιάχνεται φοβερό κρασί. Το παραδοσιακό VinSanto μάλιστα είναι ένα από τα πιο σύνθετα στη γεύση ευρωπαϊκά κρασιά.

Κυκλάδες: Ένας επίγειος παράδεισος – Θέα που κόβει την ανάσα

Κυκλάδες σημαίνει βουνοκορφές και ηφαίστεια που ξεπηδάνε από την θάλασσα. Η θέα είναι μοναδική και μπορεί να την απολαύσει κανείς από κάθε σπιθαμή. Σε όποιο σημείο και αν επιλέξει να καθίσει, η εντυπωσιακή θέα θα του κόψει την ανάσα.

Κυκλάδες: Ένας επίγειος παράδεισος – Αρχαία

Δεν είναι τόσο διαδεδομένα όσο άλλα, αλλά είναι εξίσου αξιόλογα. Την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα έχουν τα μεγάλα θέατρα, τα μοναδικά αγάλματα της Δήλου. Αλλά και η εντυπωσιακή Πύλη του Απόλλωνα στο νησί της Νάξου.

Κυκλάδες: Ένας επίγειος παράδεισος – Χωριά σημαίνει χαλάρωση

Η πραγματική ομορφιά των νησιών των Κυκλάδων βρίσκεται στην ύπαιθρο. Τα περισσότερα νησιά είναι γεμάτα από γραφικά μικρά χωριά χτισμένα στην ακτή. Εκεί μπορείς να φας, να διαβάσεις, να κολυμπήσεις και να μιλήσεις με τους ντόπιους.

Κυκλάδες: Ένας επίγειος παράδεισος – Πάνω από 200 νησιά

Οι Κυκλάδες αποτελούνται από 220 νησιά, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι ακατοίκητα. Επομένως, υπάρχουν μικρά νησιά που περιμένουν τους τολμηρούς να τα εξερευνήσουν. Αποτελούν την τέλεια δικαιολογία για μια ολιγοήμερη κρουαζιέρα γύρω από το μαγευτικό γαλάζιο του Αιγαίου.

Εδώ θα βρεις όλες μας τις προσφορές για Νάξο

 

 

Post Discussion

Be the first to comment “Κυκλάδες: Ένας επίγειος παράδεισος”

✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!