• 0

Εκδρομές στο Μπάνσκο.

Εκδρομές στο Μπάνσκο.

Εκδρομές στο Μπάνσκο.

Τα τελευταία χρόνια οι Εκδρομές στο Μπάνσκο. στη Βουλγαρία θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Έλληνες, κυρίως τους Βορειοελλαδίτες. Κατά την χειμερινή περίοδο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προγραμματίζουν εκδρομές στο Μπάνσκο, μιας και στο χιονοδρομικό του κέντρο βρίσκουν ιδανικές συνθήκες για να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα.

Οι εκδρομές στο Μπάνσκο ενδείκνυται κυρίως για τους λάτρεις του σκι. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος της ιδιαίτερης φήμης του. Η κοντινή απόσταση από τη χώρα μας, η αντιστοιχία του νομίσματος μας ως προς το δικό τους, το λεγόμενο λέβα, αλλά και το γεγονός ότι προσφέρει ένα άρτια οργανωμένο και ευρωπαϊκά καταρτισμένο χιονοδρομικό κέντρο, το έχουν αναδείξει σε top χειμερινό θέρετρο.

Εκδρομές στο Μπάνσκο.

Το Μπάνσκο είναι ένα κλασικό Βουλγαρικό χωριό, χτισµένο σε υψόµετρο 976 µέτρων, στους πρόποδες του πανέµορφου κατάφυτου όρους Pirin. Με το ποταµάκι Glazne να το διασχίζει. Πρόκειται για ένα αρκετά νέο θέρετρο, το οποίο άρχισε να αναπτύσσεται από ξένους σκιέρ και τουρίστες (το 80% του τουρισμού στηρίζεται σε συμπατριώτες µας).

Από τις εκδρομές στο Μπάνσκο δεν πρέπει να λείπουν οι επισκέψεις σας σε συγκεκριμένα αξιοθέατα. Μην παραλείψετε να περπατήσετε στον  κεντρικό Ul Pirin. Eίναι ο δρόµος ο οποίος από τη µία οδηγεί στο βουνό και από την άλλη στο ιστορικό κέντρο. Σφύζει όλες τις ώρες της ηµέρας από κόσµο, που ντυµένος µε τις στολές του σκι περπατά µε τον εξοπλισµό του. Από ένα σηµείο και µετά ο Ul Pirin πεζοδροµείται και δίνει τη θέση του σε εικόνες της αυθεντικής πόλης, πριν αυτή γίνει τουριστικός προορισμός. Ο δρόµος καταλήγει στην πλακόστρωτη κεντρική πλατεία, όπου δεσπόζει η πέτρινη εκκλησία της Αγίας Τριάδας µε το 30 µέτρα επιβλητικό καµπαναριό. Λίγα µέτρα πιο πέρα το σπίτι του Βούλγαρου µοναχού Νeofit Rilski, που λειτουργεί ως µουσείο. Αν βρεθείτε Κυριακή, θα πετύχετε και το υπαίθριο παζάρι µε τους ντόπιους να επιδεικνύουν περίτρανα την πραµάτεια τους.

Εκδρομές στο Μπάνσκο.

Εκδρομές στο Μπάνσκο και ξενοδοχεία πάνε μαζί. Εδώ μπορείτε να βρείτε από φθηνά – οικονομικά ξενοδοχεία μέχρι υπερπολυτελή που καλύπτουν όλες τις ανάγκες και όλα τα γούστα. Όσον αφορά το φαγητό, προτιμήστε τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που προσφέρουν εγγυημένο φαγητό µε µεσογειακές γεύσεις και τοπική κουζίνα. Στο κέντρο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι οι mehanas (παραδοσιακές ταβέρνες µε ζωντανή µουσική). Είναι όλες πέτρινες και συνήθως έχουν έξω ψησταριές µε αγριογούρουνα και αρνιά. Πολλές µέρες προσφέρουν και folklore θέαµα.

Οι εκδρομές πάντα μας γεμίζουν με χαρά και αισιοδοξία, ενώ οι εκδρομές τον χειμώνα είναι ιδιαίτερες από μόνες τους, λόγω του «χειμωνιάτικου» καιρού και των έντονων δραστηριοτήτων που μπορεί να κάνει κάποιος. Οι εκδρομές στο Μπάνσκο είναι όλα αυτά μαζί και πολλά περισσότερα ακόμα που για να τα δεις πρέπει να πας εκεί και να τα ζήσεις!

Εδώ θα βρείτε όλες μας τις προσφορές για Μπάνσκο

Post Discussion

Be the first to comment “Εκδρομές στο Μπάνσκο.”

✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!