• 0

Έχει επηρεάσει το διαδίκτυο τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε;

Έχει επηρεάσει το διαδίκτυο τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε;

Έχει επηρεάσει το διαδίκτυο τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε;

Έχει επηρεάσει το διαδίκτυο τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε; Τι λένε οι ειδικοί; Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην ζωή και στην καθημερινότητα μας. Ό,τι σκεφτόμαστε, ό,τι κάνουμε, ό,τι επιλέγουμε έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από αυτήν. Τα social media, έχουν ασκήσει μεγάλη επιρροή ακόμη και στον τρόπο με τον οποίον ταξιδεύουμε! Η φωτογραφία του instagram δεν ανταποκρίνεται -σχεδόν ποτέ- στην πραγματικότητα. Άρα γιατί επιλέγουμε προορισμούς μέσω των social media;

Για αιώνες, τα ταξίδια ήταν μόνο προνόμιο της ελίτ κοινωνίας. Ο τουρισμός στις ημέρες μας έχει αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Πλέον, υπάρχει πληθώρα ταξιδιωτικών πακέτων που τα κάνουν όλα πιο εύκολα. Ενώ, τα ίδια τα social media έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε προορισμούς. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού Ηνωμένων Εθνών προβλέπει ότι μέχρι το 2030 ο παγκόσμιος τουρισμός θα φτάσει τα 1,8 δισεκατομμύρια ταξίδια ετησίως. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μια έρευνα του 2017. Η συγκεκριμένη, διαπίστωσε πως το 40% των νέων διαλέγουν τις διακοπές του με βάση το πόσο καλά θα φαίνονται οι φωτογραφίες στο Instagram.

Έχει επηρεάσει το διαδίκτυο τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε;

Σύμφωνα με τον Τζάστιν Φράνσις, ιδρυτή της εταιρείας Responsible Travel οι ταξιδιώτες αναζητούν μέρη που έχουν «αυτήν την φωτογραφία» που έχουν δει στο Instagram. Ο ίδιος τονίζει το εξής: «Και σίγουρα θα απογοητευτούν. Γιατί σχεδόν πάντα, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από την φωτογραφία».

Έχει επηρεάσει το διαδίκτυο τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε;

Ο καθηγητής Γκράαμ Μίλερ στο Πανεπιστήμιο του Surrey απαντάει: «Αυτή η νοοτροπία του διαδικτύου, τροφοδοτεί έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Ότι τα ταξίδια είναι μόνο για το ‘φαίνεσθαι’ και όχι πηγαία απορία του ταξιδιώτη».

Και ο Φράνσις συνεχίζει λέγοντας: «Οι άνθρωποι νομίζουν τώρα ότι αν πας στην Ρώμη το μόνο που πρέπει να δεις είναι η Καπέλα Σιστίνα. Δεν υπάρχει πλέον η φαντασία και η δημιουργικότητα. Πλέον μπορείς να δεις καλύτερα την Μόνα Λίζα από το διαδίκτυο παρά από το Λούβρο». «Αυτό μας κάνει να χάσουμε την πραγματική ουσία του τόπου, που είναι και ένας από τους λόγους που ταξιδεύουμε».

Έχει επηρεάσει το διαδίκτυο τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε;

«Ορισμένες πόλεις τώρα σκέφτονται να λάβουν ειδικά μέτρα για να επιλύσουν το πρόβλημα. Το Άμστερνταμ προσπαθεί να διαχειριστεί τους τουρίστες, γιατί είναι πάρα πολλοί», προσθέτει ο Μίλερ. Πλέον πολλές περιοχές προσπαθούν να ενθαρρύνουν τους τουρίστες να επισκέπτονται την πόλη όλο το χρόνο.

Σύμφωνα με την εταιρεία Responsible Travel, οι τουρίστες θα πρέπει να πληρώνουν κάποιο φόρο προσωρινής διαμονής. «Ωστόσο, όσα μέτρα και να ληφθούν, ένα μέρος θα είναι πάντα πιο δημοφιλές από κάποιο άλλο. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, να υψώσουμε τείχη; Να αυξήσουμε τον φόρο; Οι τουρίστες θα συνεχίσουν να έχουν κακές εμπειρίες από τα ταξίδια τους», δήλωσε ο Μίλερ. «Αν συνεχίσουν να έχουν άσχημες εμπειρίες, τίποτα δεν μας εγγυάται ότι θα συνεχίσουν να επιστρέφουν».

Δες εδώ όλες μας τις προσφορές για ταξίδι στο Μιλάνο!

Διακοπές στο Μιλάνο μόνο από €199,00.

Post Discussion

Be the first to comment “Έχει επηρεάσει το διαδίκτυο τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε;”

✆ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!